Επικαιροτητα

Τζιούμης: Βάζουμε τον δήμο Τρίπολης στην "Ευρώπη"

Οι προτάσεις για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την Καινοτομία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Προτάσεις για μία σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία αφορούν την Καινοτομία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, έχει καταθέσει ο Δήμος Τρίπολης. 

Πρόκειται για προτάσεις σε προγράμματα τα οποία είναι σε εξέλιξη και η συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης είναι είτε ως επικεφαλής project, είτε ως δικαιούχος εταίρος.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε, αναφέρει το δελτίο Τύπου, ορισμένες από τις προτάσεις αυτές:

-Πρόγραμμα Anna Lindh Foundation – Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την ανάδειξη των δρόμων του κρασιού μέσα από πολιτιστικές δράσεις.

-Πρόγραμμα URBACT – Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την μεταμόρφωση της πόλης ως προς την χρήση έξυπνων και προηγμένων τεχνολογιών.

-Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την παρουσία λειτουργικού πρωτοτύπου για πατέντα προβολέα γραμμών λέιζερ μεγάλης κλίμακας και προώθηση του πάρκου της Τεγέας με την πολιτιστική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

-Πρόγραμμα Horizon 2020 - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως δικαιούχος εταίρος, για δοκιμές τεχνολογίας drones για την προστασία των πολιτών και τη μεταφορά ειδών βασικής ανάγκης σε περιόδους κρίσης, όπως η πανδημία του κορωνοϊού.

-Πρόγραμμα Erasmus +  - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως δικαιούχος εταίρος, για ένα Κυκλικό Αγροεργαστήρι, με στόχο την αύξηση γνώσης, ικανοτήτων και επαγγελματικού προφίλ των νέων αγροτών υιοθετώντας νέες και επικαιροποιημένες τεχνικές στην Αγροδιατροφή.

-Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την εγκατάσταση Light Cubes, φωτεινών καινοτόμων κυβόσχημων κατασκευών που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες αιχμής, για έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από το ιστορικό γεγονός της επανάστασης και την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών στα Δυτικά Βαλκάνια.

-Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για κοινή ευρωπαϊκή μνήμη για τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από πολιτιστικές δράσεις με επίκεντρο το μαρτυρικό χωριό της Βλαχέρνας και την οδό Ταξιαρχών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.