Επικαιροτητα

"Πράσινο" από το Πε.Συ. για την αναγκαστική απαλλοτρίωση στα Κ. Δολιανά

Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Την αποδοχή πίστωσης 55.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, από την πιο πάνω πίστωση, 20.000.000 ευρώ προορίζονται για οδικά έργα, 10.000.000 για την κουνουποκτονία, 6.000.000 για αντιπλημμυρικά, 5.000.000 για εγγειοβελτιωτικά, 600.000 ευρώ για πολιτιστικά κλπ.

Εξ άλλου, το σώμα ενέκρινε την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στα Κάτω Δολιανά για τον δρόμο Τρίπολη – Αστρος, καθώς επίσης και την σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας με αντικείμενο την οριοθέτηση νέων αναρριχητικών διαδρομών νότια από τον Αγιο Ανδρέα και κοντά στο Αρκαδικό χωριό.

Ακόμα, ψηφίστηκαν θέματα που αφορούν συντηρήσεις δρόμων, ενώ εγκρίθηκε επίσης και η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η οικονομική τακτοποίηση του γηπέδου Λουτρακίου.

Μεταξύ άλλων, τέλος, θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή της Ερμιονίδας, ενώ ενέκρινε ακόμα τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Π.Ε. Αργολίδας, όπως επίσης και την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για οργάνωση και λειτουργία τουριστικού περιπτέρου στην περιοχή του Ισθμού.

Σημειώνεται ότι το θέμα που αφορούσε την τροποποίηση του ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) της Περιφέρειας αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του σώματος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.