Επικαιροτητα

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια ενάντια στο νομοσχέδιο για διαδηλώσεις

To Σωματείο Ενέργειας ΣΕΕΝΠ, καλεί τον κόσμο στην κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, στην πλατεία Πετρινού.

«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»

Η κυβέρνηση των αρίστων της ΝΔ (περνώντας τη σκυτάλη από το νομοσχέδιο των αρίστων του ΣΥΡΙΖΑ για το περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας) προχωρά ένα βήμα παραπέρα νομοθετώντας έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες. Η κυβέρνηση με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ ετοιμάζεται να ψηφίσει το σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Το “νομοσχέδιο”, αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις, που θα τις ερμηνεύουν αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το κίνημα, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Όπως οι προηγούμενοι, έτσι και οι σημερινοί κυβερνώντες παρουσιάζουν το νομοθετικό τερατούργημα, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν, ως «αθώα» κυβερνητική πρωτοβουλία που γίνεται γα το «καλό» των «πολλών» που ταλαιπωρούνται από τους αγώνες, τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα και αντιστροφή της πραγματικότητας να αυτοπαρουσιάζεται η κυβέρνηση ως «Ο Ρομπέν των δασών» που προστατεύει τους πολλούς και τους αδύναμους την ίδια ώρα που με την πολιτική της, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα αντεργατικά μέτρα, επιτίθεται βάναυσα στα δικαιώματα των εργαζομένων, δηλ. των πολλών για να διευκολύνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δηλ. τους λίγους, να απολύουν, να μειώνουν μισθούς, να γενικεύουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, να χειροτερεύουν όλους τους εργασιακούς όρους προς όφελος των συμφερόντων τους.

Αυτό είναι το πρακτικό αντίκρισμα των κυβερνητικών υποσχέσεων για «γρήγορο ξεπέρασμα των δυσκολιών και προβλημάτων» και επιστροφή στην «κανονικότητα». Εργασιακοί χώροι –γκέτο, με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους σε «ό,τι και όπως θέλει» η μεγαλοεργοδοσία. 

Το κατάπτυστο νομοσχέδιο, που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα και τα προβλήματα θα οξυνθούν και η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων θα γενικευτεί. Γι΄ αυτό το λόγο, επιχειρεί να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου». Θέλουν να τσακίζουν τη ζωή μας και κανένας να μη βγάζει άχνα.

 Δεν είναι η πρώτοι που προσπαθούν βέβαια να ελέγξουν το περιεχόμενο και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις-υπηρέτες του κεφαλαίου χρησιμοποιούν και φτιάχνουν νόμους για να καταδικάζουν συνδικαλιστές εργάτες και αγρότες που αγωνίζονται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης τους. Ένα κραυγαλέο παράδειγμα είναι το πόσες απεργίες έχουν χαρακτηρίσει ως παράνομες και καταχρηστικές με εντολή των μεγαλοβιομηχάνων και την υποβοήθηση φυσικά των καλοταϊσμένων ΜΜΕ που σε τελική ανάλυση σε αυτούς ανήκουν και αυτά. 

Στη κατεύθυνση αυτή όλο και πιο απροκάλυπτα πλέον έχουν βάλει και τους πεμπτοφαλαγγίτες συνδικαλιστές, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και φυσικά τη ΓΣΕΕ σπέρνουν την απογοήτευση τη μοιρολατρία, την απαξίωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την αντικατάσταση τους με κοινωνικούς ψευτοδιαλόγους, δικαστήρια και οτιδήποτε έχει να κάνει με την προώθηση της MH συμμετοχής των εργαζομένων στο κίνημα. Τρανταχτό παράδειγμα το χθεσινό άρθρο του πρόεδρου της ΔΑΚΕ Νίκου Κιουτσουκη περί εποικοδομητικού περιορισμού της κοινωνικής διαμαρτυρίας (!!!), κρίμα που δεν έχει περάσει και από πρόεδρος της ΓΣΕΕ να τον διορίσουν υπουργό εργασίας όπως έκανε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ…. 

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα, βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με απαγορεύσεις, απειλές, καταδίκες, φυλακίσεις, από κυβερνήσεις όλων των ειδών διαχείρισης της αστικής εξουσίας, που με νόμους και διατάγματα προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους αγώνες «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»

Όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν ΠΟΤΕ να βάλουν τους αγώνες στο «γύψο». Σπάσανε τα μούτρα τους. Έτσι θα γίνει και τώρα.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για το Δ.Σ.

Μπουρσιάνης Ιωάννης                                                                    Στράγκας Ηλίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.