Επικαιροτητα

"Σκαρφαλώνει" στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος

Καλός και ζεστός αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν και σήμερα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 32 βαθμούς Κελσίου.



Λίγες μόνο παροδικές νεφώσεις και ομίχλες θα αναπτυχθούν στις πρωινές ώρες ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.


Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε από την Πέμπτη, με το θερμόμετρο να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.


Ποιο αναλυτικά σήμερα:


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.


Λίγες νεφώσεις, αρκετή ζέστη και περιορισμένη τοπικά ορατότητα κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς.


Καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μέτριοι έως και 4 μποφόρ, και αργότερα θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:


Την Τετάρτη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικούς όμβρους από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά.


Την Πέμπτη, στα ανατολικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις , τοπικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ενισχυμένοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.