Επικαιροτητα

Κωνσταντινόπουλος: "Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κάνουν τη χώρα “Κούγκι”"

Διαβάστε τα βασικά σημεία των δηλώσεων του βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ.

 

Για τη διαδικασία ενοποίησης της κεντροαριστεράς

  • Να προχωρήσει ο διάλογος, όχι μόνο στις ηγεσίες, αλλά και στη βάση, για να συγκροτηθεί η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Να επιστρέψει η Παράταξή μας με πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

 

  • Εδώ κι ένα χρόνο, είχα μιλήσει για νέο κόμμα. Τώρα φαίνεται πως όλοι στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να βρούμε όσα μας ενώνουν, για να πετύχουμε την ολική επαναφορά της Παράταξης.

 

  • Να μιλήσουμε πρώτα για τις πολιτικές με τους πολίτες. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, αλλά δικός μας ρόλος δεν είναι να τον υποκαταστήσουμε στο λαϊκισμό, παρά να μιλήσουμε στους πολίτες με ρεαλισμό.

 

  • Το "Κίνημα" του κ.Παπανδρέου έχει προσκληθεί, και έχουν μείνει και ανοιχτές θέσεις στην Επιτροπή Θέσεων.

 

Για την πορεία της αξιολόγησης του προγράμματος και τα 9 δις μέτρων:

  • Τα πρώτα 5,4 δις ευρώ των μέτρων, οφείλονται στην ανεπάρκεια, την απραξία, τα ψέματα της Κυβέρνησης.

 

  • Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θέλει, ή δεν μπορεί να τα καταφέρει. Σήμερα, μιλούν ξανά ακόμη και για νέο δημοψήφισμα.

 

  • Αποφασίζουν για τη χώρα, μόνο με βάση το εσωκομματικό τους συμφέρον. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι η παραμονή τους στην εξουσία – θα κάνουν τη χώρα «Κούγκι» για να κρατηθούν, κατά την προσφιλή έκφραση του κ.Καμμένου.

 

  • Είχαν δεσμευθεί να παρουσιάσουν αναπτυξιακή στρατηγική για τη χώρα, να καταθέσουν αναπτυξιακό νόμο, να μη χάσουν κονδύλι από το ΕΣΠΑ, να είναι έτοιμοι για το «πακέτο Γιούνκερ». Τίποτε από αυτά δεν συνέβη: η αναπτυξιακή στρατηγική αναβλήθηκε – ίσως – για μετά από το Πάσχα, ο αναπτυξιακός νόμος δεν υπάρχει πουθενά, και πριν από λίγες ημέρες ο κ.Σταθάκης παραδέχθηκε ότι είχαμε δίκιο όταν προειδοποιούσαμε πως θα χαθούν σχεδόν 1,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Το είχε δηλώσει εξάλλου η αρμόδια Επίτροπος κα Κρέτσου, πριν από δύο μήνες, πως τα εκπρόθεσμα έργα θα ολοκληρωθούν με εθνικούς πόρους.

 

Για τις προοπτικές οικουμενικής Κυβέρνησης ή κυβερνητικών συνεργασιών:

  • Είχαμε πει πως χρειάζεται μία οικουμενική Κυβέρνηση για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αφού δεν δέχονται ούτε ο κ.Τσίπρας ούτε ο κ.Μητσοτάκης, κάθε πολιτικός φορέας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Εύχομαι μόνο κι ελπίζω η Νέα Δημοκρατία να μην ακολουθήσει την αλαζονεία του κ.Τσίπρα, επιβαρύνοντας κι άλλο τη χώρα.

 

  • Πρόσφατα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ντομπρόβσκις δήλωσε πως στο τέλος του 2014, η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από το Μνημόνιο. Όλα όσα ακολούθησαν όμως, μας οδήγησαν σε βαθύτερη κρίση.

 

  • Το 2012 καλέσαμε το ΣΥΡΙΖΑ σε μία διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πρόσημο, αλλά ο κ.Τσίπρας αρνήθηκε. Η ακυβερνησία δεν ήταν λύση – αναλάβαμε τις ευθύνες μας και το κόστος της επιλογής μας. Το 2015, ο κ.Τσίπρας αγκαλιάστηκε με τον κ.Καμμένο δύο φορές. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής τους τα ζούμε.

 

  • Τώρα, χρειαζόμαστε άμεσα δυνάμεις που θα δώσουν διέξοδο από την κρίση. Η Παράταξή μας μπορεί να είναι αυτή η δύναμη. Να φτιάξουμε την ιδεολογική μας πυξίδα, τις δέκα βασικές αρχές μας με τις οποίες θα πάμε στις εκλογές.

 

  • Με τις ψευτομαγκιές περί "διαπλοκής" έφεραν τη χώρα ως εδώ. Χθες ο κ.Σπίρτζης έκοψε άλλη μία κορδέλα διαπλοκής στο δρόμο Λεύκτρων-Σπάρτης. Ευτυχώς οι Σπίρτζηδες έφυγαν από την παράταξή μας, και τώρα έχουμε την ευκαιρία να διαπαιδαγωγήσουμε τους πολίτες με το καλό παράδειγμα της ειλικρίνειας και του ρεαλισμού.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.