Επικαιροτητα

ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Τι θα γίνει με τις άγονες γραμμές (photos)

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή σύσκεψη της ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. τους Δημάρχους Αρκαδίας.

Στην συνάντηση βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να είναι στη συνάντηση. 

Η προγραμματισμένη σύσκεψη έγινε με σκοπό η ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. να ενημερώσει τους Δημάρχους όλης της Αρκαδίας και να γίνει σύμπραξη μεταξύ της εταιρείας και αυτών, ώστε να βρεθούν λύσεις για τις άγονες γραμμές στα χωριά.

Από την ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της: Νίκος Κουτσόγιωργας και τα υπόλοιπα μέλη της Εταιρίας: Κώστας Βαρβατσούλης, Τάσος Μανολόπουλος, Παντελής Γιαννακούρας και Κώστας Μανδρώνης. 

Από τους Δημάρχους που παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι- Τρίπολης: Κώστας Τζιούμης, , Γορτυνίας: Στάθης Κούλης, Β. Κυνουρίας: Γιώργος Καμπύλης, Ν. Κυνουρίας: Χαράλαμπος Λυσίκατος και Μεγαλόπολης: ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θανάση Χριστογιαννόπουλου αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιέμπος.

Ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. κ. Νίκος Κουτσόγιωργας, χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και έκανε την εισήγησή του, αναφερόμενος στην υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Εταιρία. Τόνισε την συνεργασία που θα πρέπει να έχουν από κοινού με τους Δημάρχους, διότι αυτοί γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άγονες γραμμές στα χωριά τους.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζει η Εταιρία και δήλωσε πως η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός και θα βοηθήσει όσο μπορεί.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο οποίος ζήτησε να ελεγχθούν τα δρομολόγια, ποια θα πρέπει να ενταχθούν και με το ανάλογο επιτρεπτό νομοθετικό πλαίσιο να στηρίξουν την προσπάθεια της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε.

Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, ο οποίος είπε ότι ο δήμος του είναι αχανής και αποτελείται από πολλά χωριά τα οποία έχουν ερημώσει. Οικονομικά ο δήμος αντιμετωπίζει διάφορα θέματα, όμως είναι θετικός στην προσπάθεια αυτή, να συνδράμει και αυτός με τη σειρά του, τόσο για την στήριξη της εταιρείας, όσο και την στήριξη των δημοτών του. 

Ακολούθησε αμέσως μετά η τοποθέτηση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπου Λυσίκατου, λέγοντας ότι ο Δήμος παρ’ όλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πρόθυμος να βοηθήσει, αρκεί να σταθεί σε σωστό προγραμματισμό και η σχέση μεταξύ Δήμου και ΚΤΕΛ να είναι αμφίδρομη. Οικονομικά ο δήμος ως ΟΤΑ στηρίζει οικονομικά τις υπηρεσίες του δήμου του (Πυροσβεστική, Λιμενικό, Αστυνομία) σε ό,τι έκτακτη βοήθεια του ζητηθεί και θα ήθελε να ενημερωθεί όσο αφορά το νομικό και θεσμικό πλαίσιο, για να συμβάλλει και αυτός με την σειρά του αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης της ΚΤΕΛ και των δημοτών του.  

Τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιέμπος, λέγοντας ότι θα ήθελε να βοηθήσει αρκεί να υπάρχει οι οικονομική δυνατότητα βάσει του νομοθετικού πλαισίου.

Τέλος ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, συμφώνησε με όλους τους παρευρισκόμενους δημάρχους και είπε ότι το νομικό πλαίσιο θα το λύσουν οι υπηρεσίες του δήμου. Ζήτησε να του δοθούν στοιχεία (πληρότητες, ακριβής αριθμός δρομολογίων σε όλα χωριά του δήμου) και αυτός με τη σειρά του θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατό και ωφέλιμο τόσο για την ΚΤΕΛ όσο και για τους δημότες του. Επίσης ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤΕΛ για την τοποθέτηση των αστικών στάσεων περιμετρικά της Τρίπολης, καθώς και για την εξυπηρέτηση των δημοτών του και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην αστική συγκοινωνία του δήμου του.

Στη συνέχεια και αφού τοποθετήθηκαν όλοι επί του θέματος, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των φορέων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.