Επικαιροτητα

Πράσινο φως για κάμερες στις σχολικές αίθουσες από Κομισιόν

Ανοίγει ο δρόμος για τη μετάδοση των σχολικών μαθημάτων στους μαθητές που απουσιάζουν από τη σχολική αίθουσα ύστερα από την απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Δικαιοσύνης κ. Didier Reynders.

O ίδιος απάντησε πως, ο πρόσφατος νόμος για τη μετάδοση μαθημάτων είναι σύμφωνος με τις αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για το θέμα υπήρξαν οξύτατες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) όταν, τον Μάιο, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε τη μετάδοση των μαθημάτων για όσους απουσίαζαν λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η πολιτική σημασία που δίνει στο θέμα η ηγεσία του υπ. Παιδείας καταδεικνύεται από το γεγονός ότι χθες ανακοίνωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά του αρμόδιου επιτρόπου, αναγνώρισε «τη συμφωνία του νόμου και της υπουργικής απόφασης, που αφορά τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια επιδημιολογικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με τις αρχές προστασίας των δεδομένων, αλλά και τις λοιπές υποχρεώσεις των υπευθύνων της επεξεργασίας για τη διασφάλιση της νόμιμης και θεμιτής επεξεργασίας του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων (GDPR)».

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.