Επικαιροτητα

Η παιδική χαρά δεν ξεριζώνεται!

Ο Tweety είπε να πετάξει λιγουλάκι και η χάρη του έφτασε μέχρι τη Στεμνίτσα. Μικρό πουλί χαρά γεμάτο, θα πείτε και έτσι είναι!

 

Ο λόγος της επίσκεψης άλλωστε, ήταν ακριβώς αυτός. Η παιδική χαρά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Διότι είτε πρόκειται για το χώρο είτε πρόκειται για το συναίσθημα, η παιδική χαρά πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας. 

 

Στην παιδική χαρά της Στεμνίτσας, λοιπόν, αποφασίστηκε να γίνουν έργα ανάπλασης. Πολύ σωστά. Οσο βελτιώνονται οι χώροι που προορίζονται για να ψυχαγωγούνται και να παιδαγωγούνται τα παιδιά μας, τόσο το καλύτερο. Τα έργα μάλιστα περιλαμβάνουν αρκετές εργασίες για να συμμορφωθεί ο χώρος. 

 

Ωστόσο, κάπου το πράγμα έμπλεξε. Διότι πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι καλό για τα παιδιά και οι κάτοικοι της περιοχής να αντιδρούν; Είναι λίγο παράδοξο! Εκφράστηκε, λοιπόν, ανησυχία από κατοίκους περιοχής και μάλιστα επιστολή ενός από αυτούς για το γεγονός ότι το σχέδιο περιελάμβανε και την κοπή τεσσάρων δέντρων. 

 

Η αλήθεια είναι ότι το να κόβεις δέντρα από έναν χώρο που προορίζεται για να παίζουν παιδιά, δεν μοιάζει και πολύ φυσιολογικό. Το αντίθετο θα ήταν το κανονικό, να προσθέσεις δέντρα και πράσινο και ακόμα καλύτερα να μπορούσες (ως Δήμος Γορτυνίας) να βάλεις και τα ίδια τα παιδιά στη διαδικασία. Με εθελοντική δεντροφύτευση, προκειμένου να κερδίσουν και σε οξυγόνο, αλλά να πάρουν και ένα σπουδαίο μάθημα ζωής. 

 

Αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να αφαιρεθούν δέντρα από την παιδική χαρά, θα πρέπει τουλάχιστον αυτοί να γίνουν γνωστοί. Και σοβαροί λόγοι είναι στην προκειμένη περίπτωση μόνο εκείνοι που δημιουργούν κινδύνους για τα παιδιά. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλώς να κοπούν. Με μία απαραίτητη προϋπόθεση. Να αντικατασταθούν!

 

Ο Tweety θα επιστρέψει στις παιδικές χαρές. Ειδικά σε εκείνες στην Τρίπολη. Με σίδερα που απειλούν τα παιδιά μας, με καλώδια που κρέμονται, με βρωμιές που δημιουργούν κινδύνους για την υγεία. Και να ξέρετε σε τέτοια θέματα, ο Tweety αγριεύει πάρα πολύ... 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.