Επικαιροτητα

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σε ειδικό καθεστώς 24 Τοπικές Κοινότητες

Σχετικό αίτημα κατέθεσε ο Π. Νίκας στον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Κοινή πρόταση για την υπαγωγή Τοπικών Κοινοτήτων στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα κατέθεσαν προς τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας.

"Σας υποβάλουμε πρόταση για την υπαγωγή Τοπικών Κοινοτήτων των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από ειδικά μειονεκτήματα, σύμφωνα με τη συνεννόηση και αρχική συμφωνία επί των εφαρμοστέων διαδικασιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έγινε τον Φεβρουάριο 2020 στις Βρυξέλλες", τονίζεται στο σχετικό συνοδευτικό έγγραφο, το οποίο συνυπογράφουν οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι περιοχές στην Π.Ε. Αρκαδίας που προτείνεται να υπαχθούν στο εν λόγω καθεστώς ανήκουν στο σύνολό τους στον Δήμο Μεγαλόπολης και είναι, ειδικότερα, οι Τοπικές Κοινότητες Μαυριών, Κυπαρισσίων, Θωκνίας, Χωρέμη, Τριποτάμου, Νεοχωρίου Λυκοσούρας, Βελιγοστής, Ελληνίτσας, Ποταμιάς, Σουλαρίου, Λεονταρίου, Ραψομμάτη, Περιβολίων, Ανθοχωρίου, Γέφυρας, Μεγαλοπόλεως, Μαραθούσης, Πλάκας, Σούλου, Κατσίμπαλη, Ζώνης, Τριλόφου, Νέας Εκκλησούλας και Μακρυσίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε όλη την πρόταση

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.