Επικαιροτητα

Πρωτοπόρο το Νοσοκομείο Καλαμάτας για το οξυγόνο

Ακολουθούν δηλώσεις από τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργο Μπέζο με αφορμή τη δυνατότητα που δίνεται σε νοσοκομεία να προχωρήσουν στην εγκατάσταση συγκροτημάτων αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης.

 

 

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, σχετικά με τη δυνατότητα και την παρότρυνση που δίνεται σε νοσοκομεία της χώρας να προχωρήσουν στην εγκατάσταση συγκροτημάτων αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος έκανε την εξής δήλωση:


"Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου νιώθουμε απολύτως ικανοποιημένοι αλλά και δικαιωμένοι, διότι όλη αυτή μας η προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα, να πείσουμε τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς (ΕΠΥ, νοσοκομεία κ.λπ.) για την σκοπιμότητα και το όφελος που έχει για το δημόσιο συμφέρον η αυτοπαραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, αποκτά σιγά σιγά σάρκα και οστά.


Εχουμε τονίσει και πάλι ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΠΥ, η επέκταση της αυτοπαραγωγής οξυγόνου στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα είχε ως αποτέλεσμα μια εξοικονόμηση σε ετήσια βάση της τάξης των 60 με 70 εκατομμυρίων ευρώ για τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ. Πολλά χρήματα για να αντιμετωπίζεις το θέμα αδιάφορα ή με τη λογική του ωχαδερφισμού.


Σήμερα και ύστερα από τις δύο αποφάσεις της ΕΠΥ, η μία για την έγκριση των ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών και η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή), για την έγκριση σκοπιμότητας ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για το εν λόγω θέμα. Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα για κάποιο νοσοκομείο που θέλει να προχωρήσει, συγκριτικά με τα προβλήματα που συναντούσαμε εμείς 2 χρόνια πριν, τότε που μόνοι μας κυριολεκτικά ξεκινούσαμε να υλοποιήσουμε την απόφασή μας.


Χαιρετίζουμε θερμά τη βούληση του υπουργείου Υγείας και την αποφασιστικότητα της Επιτροπής Προμηθειών να προχωρήσει αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε απόλυτα πρόθυμοι σε οποιοδήποτε νοσοκομείο να προσφέρουμε τη συνεργασία μας και την εμπειρία μας.


Τέλος, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον προϊστάμενο της Τεχνικής μας Υπηρεσίας Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο διότι ως πρόεδρος της Επιτροπής που είχε ορίσει η ΕΠΥ για το θέμα των ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών, έφερε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο και μας έκανε περήφανους για ακόμη μια φορά".

ΠΗΓΗ:eleftheriaonline.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.