Επικαιροτητα

Κραυγή αγωνίας από φοιτητές!

Με επιστολή στον "Αρκαδία 93.8" οι φοιτητές Λογιστικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πάτρας) εκφράζουν την αγωνία τους για την πορεία των σπουδών τους, αφού απαριθμούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται.



Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κραυγή αγωνίας νέων ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν να ακουστούν σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που με μεγάλο κόπο έχτισαν για το μέλλον τους, χωρίς να τους βάζουν εμπόδια.


Διαβάστε με μεγάλη προσοχή την επιστολή τους, προωθήστε την όπου μπορείτε μήπως και αυτά τα παιδιά καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και σώσουν το μέλλον τους. Η Ελλάδα του 2015 γεμίζει με ντροπή από τη στιγμή που δεν μπορεί καν να σπουδάσει τα παιδιά της. Ο "Αρκαδία 93.8" θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των φοιτητών.


Η επιστολή τους:


"Απευθυνόμαστε σε εσάς, οι φοιτητές της Λογιστικής του ΤΕΙ Πάτρας (νυν ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), μήπως καταφέρουμε να ακουστούμε. Αντιμετωπίζουμε εδώ και 3 χρόνια με τη σχολή αρκετά προβλήματα τα οποία έχουμε προσπαθήσει να επιλύσουμε χωρίς επιτυχία. Από τότε που αποφασίστηκε (σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά) η μετακίνηση της Λογιστικής Πάτρας στο Μεσολόγγι ερχόμαστε αντιμέτωποι με εμπόδια τα οποία δε μπορούμε να ξεπεράσουμε.


Κάθε χρόνο διδάσκονται μόνο οι θεωρίες των τυπικών εξαμήνων, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να δηλώνουν μαθήματα στη δήλωση μαθημάτων τα οποία δε μπορούν να διδαχτούν. Τα θέματα για τις πτυχιακές πολλών συναδέλφων φοιτητών καθυστερούν με αποτέλεσμα να καθυστερεί το πτυχίο τους. Υποχρεωνόμαστε, μαζί με τους ελάχιστους καθηγητές που μας έχουν απομείνει, να διδασκόμαστε εργαστήρια με υπέρογκο αριθμό φοιτητών πράγμα το οποίο καθιστά δύσκολη τόσο την παράδοση όσο και την κατανόηση. Κι ενώ, ανεχτήκαμε όλα τα παραπάνω φοιτητές και καθηγητές, παρουσιάστηκαν κι άλλα εμπόδια που δε μπορούμε όπως προαναφέραμε να τα υπερπηδήσουμε.


Βρέθηκε λύση με τις θεωρίες των προηγούμενων εξαμήνων χάρη στη βοήθεια των καθηγητών οι οποίοι βάζουν θέματα στις εξετάσεις βασιζόμενοι στην ύλη των προηγούμενων συναδέλφων τους που έχουν διδάξει τα μαθήματα. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να συμβεί με τα εργαστήρια προηγούμενων εξαμήνων τα οποία χρωστούν αρκετοί συμφητοιτητές μας.


Θέλουμε να τονίσουμε ότι το πρόβλημα των εργαστηρίων είναι το σημαντικότερο και αυτό που χρήζει άμεσης λύσης. Τα εργαστήρια βάσει του προγράμματος σπουδών περιλαμβάνουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Τα τμήματα όμως παρ' όλα αυτά δε μπορούν να δημιουργηθούν. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει έλλειψη καθηγητών και παρ' όλο που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς φοιτητών.


Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί συμφοιτητές μας να βρίσκονται κυριολεκτικά στον "αέρα" μη ξέροντας αν τελικά θα καταφέρουν να αποφοιτήσουν. Κανείς τα τελευταία 3 χρόνια δε μπορεί να μας διαβεβαιώσει για την τύχη αυτών των εργαστηρίων και κατ' επέκταση την τύχη μας ως φοιτητές. Κάθε εξάμηνο τρέφουμε ελπίδες από τις υποσχέσεις των υπευθύνων του τμήματος και του ΑΤΕΙ μας ότι τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν και ποτέ δεν ξεκινούν. Όλοι μας οι φοιτητές και μία μερίδα από ελάχιστους (δυστυχώς) καθηγητές, έχουμε υπερβάλλει εαυτόν για να βρεθεί μία λύση αλλά αυτή όσο περνάνε οι μέρες φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη.


Αποφασίσαμε, εξαντλώντας τις δυνατότητες που έχουμε σαν φοιτητές να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα διεκδικώντας δικαιώματά μας που καταπατώνται τα οποία για τους περισσότερους φοιτητές θεωρούνται αυτονόητα. Ότι προσπάθεια έχουμε κάνει μέχρι στιγμής έχει πέσει στο απόλυτο κενό και καμία από τις λύσεις που έχουμε προτείνει δεν έχει κριθεί υλοποιήσιμη.


Ζητάμε από όποιον έχει τη δύναμη, να μας βοηθήσει με το θέμα των εργαστηρίων για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Ζητάμε μία άμεση παρέμβαση από τους υπεύθυνους. Κάποιος καθηγητής πρέπει να καλύψει αυτό το κενό και αυτό πρέπει να συμβεί όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μη χαθεί και το τρέχον εξάμηνο. Έχουμε κάνει υπομονή αρκετά εξάμηνα ως τώρα αλλά κανείς δεν έσκυψε πάνω από το πρόβλημά μας για να μας δώσει λύση.
Προσπαθούμε μέσω αυτού του άρθρου να μη χαθούν οι κόποι χρόνων για τόσους φοιτητές και τις οικογένειες τους.


Δε ζητάμε τίποτα περαιτέρω από το να βρεθεί μία λύση για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας και να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Έχουμε δικαίωμα σαν φοιτητές στην παιδεία και στον σεβασμό των χρημάτων που ξοδεύουν οι γονείς μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης. Ας αναλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι τις υποχρεώσεις τους που έχουν απέναντι μας και τις συνέπειες αυτών εάν δεν τις πραγματοποιήσουν.


Εκ των φοιτητών, ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.