Επικαιροτητα

Ολα τα μωρά στην... ψύχρα!

Εχετε δει τον Tweety να κάνει βουτιές; Αν όχι, χάνετε... Και η αλήθεια είναι ότι η επόμενη ευκαιρία για να τον δείτε, θα καθυστερήσει. Και όχι γιατί μπήκαμε στη χειμερινή περίοδο. 

 

Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι για να ξαναβουτήξουμε στο νεράκι. Διότι η θάλασσα μπορεί πλέον να είναι σε ακατάλληλη θερμοκρασία (για όσους δεν έχουν τα κότσια να είναι χειμερινοί κολυμβητές), αλλά οι προϋποθέσεις στην πόλη που ζούμε υπάρχουν. 

 

Η Τρίπολη είναι από τις τυχερές πόλεις που και διαθέτουν κολυμβητήριο σε πολύ καλό επίπεδο (για αυτό και εδώ γίνονται και αγώνες), αλλά και επίσης αυτό είναι διαθέσιμο και για τον κόσμο. Μάλιστα, η συντήρηση του κολυμβητηρίου και η αξιοποίησή του είναι κάτι που θα πρέπει να πιστωθεί σε εκείνους που το φροντίζουν, το λειτουργούν, αλλά και το χρησιμοποιούν. 

 

Η Τρίπολη, όμως, είναι επίσης και από τις άτυχες πόλεις που οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα δεν είναι δα και κατάλληλες για να κόβεις βόλτες μες στο κρύο και μάλιστα έχοντας μόλις βγει από την πισίνα. Κι όμως, στο κολυμβητήριο της πόλης πολλές φορές χρειάζεται κανείς να το κάνει αυτό. 

 

Διότι στο κατά άλλα άνετο πάρκινγκ που διαθέτει και στο οποίο χωρούν πολλά οχήματα, κάποιοι προφανώς πιστεύουν ότι έχουν "παντρευτεί" τις θέσεις για μια ζωή. Μπορεί κανείς να βρει εκεί ολημερίς φορτηγά που αράζουν, αυτοκίνητα παρατημένα χωρίς πινακίδες, άλλα που παρκάρουν σε δυο θέσεις για να έχουν την άνεση και άλλα τέτοια. Χωρίς κανείς να λέει - προφανώς - το παραμικρό στους ιδιοκτήτες. 

 

Ετσι, συμβαίνει πολλές φορές άνθρωποι που έρχονται για να χρησιμοποιήσουν το κολυμβητήριο, να μην βρίσκουν θέση. Να αναγκάζονται να παρκάρουν έξω από αυτό. Πολλές φορές και μακριά, γιατί ο κεντρικός δρόμος δεν προορίζεται για να σταθμεύουν αυτοκίνητα. 

 

Το κακό είναι ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό το κολυμβητήριο το χρησιμοποιούν μικρά παιδιά. Ακόμη και βρέφη (τα μαθήματα ξεκινούν από έξι μηνών). Αντε τώρα να περπατάς μέσα στην παγωνιά με το μωρό, επειδή κάποιοι έχουν αράξει τα αμάξια τους στο χώρο που προορίζεται για το κοινό και δεν κουνάνε ρούπι. 

 

Αυτό είναι ένα θέμα που οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Δεν είναι θέμα άνεσης. Είναι θέμα που δημιουργεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών. Είναι θέμα σεβασμού, στο κάτω - κάτω. 

 

Για αυτό και ο Tweety αποφεύγει πια τις βουτιές στην πισίνα. Κορόιδο είναι να ξεπαγιάζει;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.