Επικαιροτητα

ΤΖΙΟΥΜΗΣ: "Ο Δήμος διασύρεται σε όλη τη χώρα..."

Στο προχθεσινό Δημ. Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" κος Κώστας Τζιούμης τοποθετήθηκε σε φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, όπως η ΚΕΔΗΤ, το κόστος των εκδηλώσεων του Πάσχα, καθώς και ζητήματα που αφορούν στα χωριά του Δήμου.

 

 

Σε ανακοίνωση της η παράταξη αναφέρει:

 

Για το θέμα της ΚΕΔΗΤ είπε ότι από πριν τα Χριστούγεννα είχαμε επισημάνει ότι οι ορκωτοί λογιστές δεν είχαν σύμβαση και παίρναμε διαβεβαιώσεις από τον κ.Παυλή και την κα Μπρακουμάτσου ότι εντός των ημερών θα υπογράψουν την σύμβαση. Δυστυχώς τέσσερις μήνες μετά οι ορκωτοί αποχώρησαν ,(αφήνοντας και αιχμές ότι δεν τους δίνονταν τα στοιχεία που ζητούσαν), χωρίς να παραδώσουν πόρισμα. Το πόρισμα το οποίο θα το έκαναν φειγβολάν, όπως έλεγε ο κος Κακλαμάνος, τελικά εξαφανίσθηκε.

     

Ο επικεφαλής μας κ Τζιούμης, τόνισε ότι όλοι οι χειρισμοί της διοίκησης στο σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ ,εδώ κι ένα χρόνο, δεν φαίνεται να αποσκοπούν στην  διελεύκανση της υπόθεσης αυτής, που ταλανίζει το δήμο μας και τον διασύρει σε όλη τη Χώρα.

   

Σχετικά με το ερώτημα που είχαμε κάνει σε προηγούμενο συμβούλιο για τις αναθέσεις της ΔΕΥΑΤ,ο δήμαρχος μας απάντησε ότι είχε γίνει η ανάθεση του έργου πριν αναρτηθεί στο μητρώο συμβάσεων. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία ανάρτησης για την λήψη προσφορών, ήταν προσχηματική και είχαν από πριν αποφασίσει σε ποιον θα δώσουν το έργο. Τονίσαμε ότι αυτό κι αν είναι κοροϊδία για τους επαγγελματίες, δηλαδή να τους  ζητάμε προσφορές όταν ήδη έχομε δώσει το έργο. Ας το κρίνουν αυτό οι πολίτες!!!

   

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα ,τονίσαμε ότι  είναι δείγμα μη σοβαρότητας της διοίκησης, να  έρχονται τα θέματα των εκδηλώσεων κατεπειγόντως στο συμβούλιο λες και δεν γνώριζε η διοίκηση πότε έχουμε φέτος Πάσχα, ώστε να τις προγραμματίσει έγκαιρα. Παρότι ο κος Δήμαρχος είχε δεσμευθεί πέρυσι, ότι από το Σεπτέμβριο, θα καλούσε τις παρατάξεις και τους φορείς του δήμου μας ,για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, σχετικά με την οργάνωση των εκδηλώσεων,(Και μας κατηγορεί τώρα ότι δεν έχουμε προτάσεις).

   

Δεν μπορεί ,τη σημερινή εποχή ,να δίνουμε 22.000 ευρώ για τέσσερις,(κατά τα άλλα, πολύ αξιόλογες),εκδηλώσεις στο Μαλλιαροπούλειο, τις οποίες παρακολουθούν ελάχιστοι και από την άλλη να μην έχουμε πράγματα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

   

Επίσης ζητήσαμε να αναρωτηθεί η διοίκηση γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις. Ας δουν  τι δεν κάνουν σωστά οι ίδιοι και ας σταματήσουν να κατηγορούν τους πολίτες που δεν συμμετέχουν. Επιτέλους κε Δήμαρχε ,είναι πρωτάκουστο τις δικές σας ανεπάρκειες να θέλετε να τις φορτώσετε στους πολίτες και στα πολιτιστικά σωματεία της πόλης μας. Πολλά χρόνια τώρα,γίνονταν πολύ αξιόλογες εκδηλώσεις στο δήμο μας και πάντα τις αγκάλιαζαν τα σωματεία και οι πολίτες.

     

Τέλος ο επικεφαλής μας ,κος Τζιούμης, έθεσε το θέμα ενός δρόμου 2-3 χιλιομέτρων στη θέση  Κάθισμα στην τοπική κοινότητα Λουκά ,που οδηγεί σε τρεις στάνες που έχουν 3000 ζώα, και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κτηνοτρόφων στο δήμο, ο δρόμος  ουσιαστικά έχει καταστεί αδιάβατος. Ζητήσαμε ,λοιπόν, από τον κο Δήμαρχο να ρίξουν έστω λίγο αμμοχάλικο,( μέχρι να γίνει ολόκληρο το έργο που απαιτεί πολλά χρήματα),για να μπορούν να πηγαίνουν οι άνθρωποι εκεί για τα ζώα τους.

 

Κατά τα άλλα ενδιαφερόμαστε για τον πρωτογενή τομέα στο δήμο μας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.