Επικαιροτητα

ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ:"Όλοι μαζί να λύσουμε το θέμα των απορριμμάτων"

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου σε συνεύντευξη που παραχώρησε σήμερα Μ. Τετάρτη(27/04/2016) αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των απορριμάτων.

 

Διαβάστε τι δήλωσε η κ.Νικολάκου:

 

"Εδώ και τέσσερις μήνες η Περιφέρεια Πελοποννήσου τονίζει πως αν δεν κατανοήσουμε το πρόβλημα, σε πολύ σύντομο διάστημα πολλές περιοχές της Πελοποννήσου θα γεμίσουν σκουπίδια και σας διαβεβαιώνουμε ότι όταν γίνει αυτό θα αποδοθούν ευθύνες με ονοματεπώνυμο. 

 

Από τον Νοέμβριο του 2015 υπάρχουν αποφάσεις του ελεγκτικού συμβουλίου που ορίζουν ότι πρέπει άμεσα να υπογραφεί η σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανάδοχο εταιρία για την ολοκληρωμένη λύση. Από τότε μέχρι σήμερα γίνονται συζητήσεις , κουβέντες, δήθεν διαβουλεύσεις και να προσπαθούν κάποιοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα στην υπογραφή της σύμβασης.

 

Παρουσιάστηκαν κάποιοι που ισχυρίζονται πως έχουν μαγικές λύσεις χωρίς να έχουν χρήματα και υπόλοιπα.

 

Δεν έχουμε με κανέναν προσωπική  αντιπαράθεση, η αντιπαράθεση είναι πολιτική, που θωρακίζει το δημόσιο συμφέρον και γιαυτό θέλουμε να την σταματήσουμε. Μικρή μερίδα Δημάρχων συνεχίζουν να εμποδίζουν την οριστική λύση στο θέμα των απορριμάτων και σίγουρα δεν το κάνουν για το δημόσιο συμφέρον. 

 

Ελάτε να συνεννοηθούμε, ας προσπαθήσουμε όλοι να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο, να τελειώσουν τα ψέματα, εκπλήσσομαι όταν ακούω Δημάρχους να ζητούν από την Κυβέρνηση να ακυρώσει το ΣΔΙΤ χωρίς να έχουν άλλη πρόταση.

 

Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ομολόγησε πώς υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις από την πλευρά των Δημοτικών αρχών για την κατάθεση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων, επομένως, η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο.

 

Όταν ήρθε ο κ. Τσιρώνης στην Τρίπολη δεν ήξερε ότι το "ματς" που ήθελε να ανατρέψει είχε λήξει. Αν ο κ. Τσιρώνεις είχε εμμονές όφειλε ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη να τον συνεφέρουν. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση παραπαίει.

 

Η ψήφος των πολιτών δεν μας δίνει δύναμη για να νομίζουμε πως κάνουμε ότι θέλουμε ,είναι μεγάλη ευθύνη. Απ΄ ότι φαίνεται δεν υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τατούλης ήταν στην πρώτη γραμμή σε όλες τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν στην Δημοτική αρχή.

 

Όλοι μαζί να λύσουμε το θέμα των απορριμμάτων. Αναρωτιέμαι πως μπορούν να είναι πρωταγωνιστές Δήμαρχοι όπου οι Δήμοι τους έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, με ανεξέλεγκτες χωματερές δίπλα από την πόλη τους".

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.