Επικαιροτητα

Έρχονται πρόσφυγες στην Πελοπόννησο (VIDEO)

Ο αναπληρώτης υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλης.

 

Στη συνάντηση τους ο υπουργός ανέφερε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εκκενωθούν από πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη, να αναδιαμορφωθούν τα κέντρα φιλοξενίας και να βελτιωθεί ο συντονισμός όλων των υπουργείων.

 

Για ακόμα μια φορά ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την επιθυμία της Περιφερειακής Αρχής να συζητήσει για το θέμα των προσφύγων και να αναλάβει το κομμάτι που της αναλογεί, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα  πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει την πρόθεση να φιλοξενήσει ΜΚΟ.

 

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι οι κατά τόπους Περιφερειάρχες είναι έτοιμοι για να δεχθούν πρόσφυγες με ένα οργανωμένο σχέδιο. "Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για το πότε και πού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία των κέντρων όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Κλείνοντας σε ερώτηση για το ποιοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν στην Πελοπόννησο κ. Βίτσας απάντησε πως οι χώροι θα καθοριστούν  την επόμενη εβδομάδα. 

 

Ακολουθεί βίντεο...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.