Επικαιροτητα

550.000 πέρλες στον επιτάφιο του ναού Αγίου Βασιλείου (VIDEO/PHOTOS)

Η κάμερα του arcadia938.gr βρέθηκε στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου και σας παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες από τον επιτάφιο που δημιούργησαν οι εθελόντριες της ενορίας.


Για ακόμα μια χρονιά ο επιτάφιος του ναού "κλέβει" τις εντυπώσεις με την περίτεχνη διακόσμηση του.


"Δεν επιδιώξαμε να προκαλέσουμε", δήλωσε ο προϊστάμενος του ναού, ιερέας Ιωάννης Σουρλίγγας απαντώντας και στα όσα ακούστηκαν περί προκλητικών δαπανών εν καιρώ κρίσης. "Το κόστος του στολισμού του επιταφίου είναι πολύ χαμηλό. Οι χάντρες με τις οποίες στολίστηκε, είναι ευτελούς αξίας. To συνολικό κόστος ήταν κάτω των 1000 ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικά.



Στη συνέχεια ο ιερέας ανέφερε, πως σκοπός είναι να έρθουν οι πολίτες, για να προσκυνήσουν τον Κύριο και όχι να θαυμάσουν τον επιτάφιο,
ενώ σε ερώτηση που του έγινε, για το εάν το ποσοστό του κόσμου, που θα βρεθεί στην Τρίπολη για να προσκυνήσει τον επιτάφιο αναμένεται υψηλότερο από άλλες χρονιές, ο προϊστάμενος του ναού δήλωσε χαρακτηριστικά: "Όπως λέει μία παροιμία τα Χριστούγεννα στην πόλη το Πάσχα στο χωριό και έτσι περιμένουμε, να υπάρχει μεγάλη προσέλευση από τον κόσμο".


Τέλος μίλησε για το χρόνο που χρειάστηκε για να στολιστεί ο επιτάφιος λέγοντας:
"Οι εθελόντριες του ναού έκαναν σπουδαία δουλειά και χρειάστηκαν αρκετούς μήνες, για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Κάθε γυναίκα ασχολήθηκε αποκλειστικά με ένα συγκεκριμένο τμήμα του επιταφίου", ενώ συμπλήρωσε, πως έχουν ήδη σκεφτεί τον στολισμό του επιταφίου για το 2017 αλλά και για το 2018.

 

Ακολουθεί βίντεο...

 

 

 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.