Επικαιροτητα

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Σύλληψη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου λαθραίων τσιγάρων και λαθραίου καπνού, συνελήφθη, χθες (14.10.2015) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 59χρονος ημεδαπός.

 


Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα όπλα.


Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποίησαν έλεγχο, σε όχημα που οδηγούσε ο 59χρονος, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν -800- αυτοσχέδια λαθραία τσιγάρα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.


Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 59χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:


•    Ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -17.300- γραμμαρίων.
•    -7.670- αυτοσχέδια λαθραία τσιγάρα.
•    Δεκαέξι (16) μηχανήματα κατασκευής αυτοσχέδιων τσιγάρων.
•    Πιστόλι κρότου.
•    Αεροβόλο τυφέκιο με διόπτρα.
•    -23- φυσίγγια.
•    Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.


Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Οι ποσότητες του λαθραίου καπνού και τα αυτοσχέδια λαθραία τσιγάρα που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. 


Ο 59χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.