Επικαιροτητα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Σύλληψη άντρα για κακοποίηση σκύλου

Μετά από πίεση οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ο νόμος ορίζει και να συλλάβουν τον ηλικιωμένο άνδρα στην αυλή του οποίου η Αμαλία Κωνταντίνου βρήκε χθες ένα σκυλί εξαθλιωμένο στην περιοχή της Λάπας.

 

Η Αστυνομία γνώριζε από χθες που βρίσκεται το ζώο αφού η αυτόπτης μάρτυρας τράβηξε τις φωτογραφίες και πήγε στο Α.Τ. της περιοχής για να κάνει καταγγελία, εντούτοις δεν μπόρεσε καθώς δεν είχε μαζί της αστυνομική ταυτότητα.

 

Έτσι περιπολικό με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγε επί τόπου σήμερα για να δει τι συμβαίνει - αφού είχαν ολοκληρωτική άγνοια της νομοθεσίας όπως παραδέχτηκαν - αλλά οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τον άνδρα αμέσως για την παθητική κακοποίηση του σκύλου. Η σύλληψη του έγινε πολλές ώρες αργότερα μετά τις 17:00 και μετά από πίεση καθώς μέχρι εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί ισχυρίζονταν ότι ο κάτοχος του ζώου είναι ηλικιωμένος, δεν είναι καλά στα μυαλά του, είναι άρρωστος, φτωχός, δεν ξέρει από αυτά, κάνει θεραπεία στο ζώο, του έχει βιβλιάριο υγείας, του το έχει παρατήσει η κόρη του εκεί και πολλές παρόμοιες δικαιολογίες.

 

Τελικά υπό την φόβο της καταγγελίας σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος οι αστυνομικοί υπάλληλοι συνέλαβαν τον άνδρα και αύριο το σκυλί – που είναι εξαιρετικά επιθετικό και κανείς δεν έχει βρεθεί για να το αναλάβει και να το φιλοξενήσει – θα μεταφερθεί σε κτηνίατρο για να του γίνουν εξετάσεις, ενώ φυσικά θα χρειαστεί και η συνδρομή εκπαιδευτή για να το ηρεμίσει. Ο εισαγγελέας είναι αρμόδιος να αποφασίσει που θα δοθεί το ζώο για προσωρινή φιλοξενία αν και εκ του νόμου είναι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

 

Θυμίζουμε ότι ο άνδρας που έχει σε αυτά τα χάλια το ζώο (χαρακτηριστικό παράδειγμα παθητικής κακοποίησης), χωρίς τροφή και νερό ήταν πολύ δυσαρεστημένος χθες επειδή η γυναίκα του είπε ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία και της εξήγησε ότι τον έχει έτσι για να αγριέψει (!), ότι τον έχει για φύλακα, «τι ζόρι τραβάει εκείνη», και τελικά πήρε το λάστιχο και γέμισε την άδεια κατσαρόλα με νερό μετά τις διαμαρτυρίες της.

Πηγή: zoosos.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.