Επικαιροτητα

Στη Βουλή το ασφαλιστικό – Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που συζητείται από σήμερα το πρωί στη Βουλή.



Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια στις 18:00 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί. Παράλληλα, την Κυριακή, θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.


"Με μία κατάπτυστη απόφασή της η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε την 8η Μαΐου -μέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς, του Σικάγο του 1886- να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

 


Με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να είναι επικεφαλής στην πορεία το ΠΑΜΕ διοργάνωσε χθες συλλαλητήριο. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και έδωσαν δυναμικό παρόν στην πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα διατρανώνοντας το: «πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο".


"Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από δω και πέρα και κάθε μέρα", είπε στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.


Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής καλεί όλα τα μέλη της και η ΓΣΕΕ ενώ έχει λάβει απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων – και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 


"Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.


Τη σκυτάλη στις συγκεντρώσεις θα πάρει το απόγευμα της ίδιας ημέρας (08/05) η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 18:00, ημέρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.