Επικαιροτητα

Κατάρριψη αεροσκάφους στον Τουρκικό εναέριο χώρο

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο ένα αγνώστου εθνικότητας, προς το παρόν, αεροπλάνο καταρρίφθηκε ενώ είχε μπει στον τουρκικό ενάεριο χώρο στα σύνορα με τη Συρία. 

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πριν η τουρκική αεράμυνα προχωρήσει στην κατάρριψη, προειδοποίησε το αεροσκάφος τρεις φορές.

 

Σύμφωνα με την Hurriyet το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο με γραπτή ανακοίνωση αναφέρει πως κατέρριψε “εναέριο όχημα” κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ο στόχος ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο σκάφος (drone).

 

"Σήμερα ένα εναέριο όχημα αγνώστου εθνικότητας εντοπίστηκε μέσα στον εναέριο χώρο μας στα σύνορα με την Συρία και όταν συνέχισε την πτήση του παρά το ότι προειδοποιήθηκε 3 φορές, τα αεροσκάφη μας που περιπολούσαν στα σύνορα, άνοιξαν πυρ καταρρίπτοντας το όχημα σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου

 

"Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ασκούν την αποστολή τους με αποφασιστικότητα εντός των κανόνων” προσθέτει η ανακιοίνωση.

 

Γεγονός είναι ότι στον πόλεμο της Συρίας χρησιμοποιούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία αλλά και η Συρία. Το καθεστώς Άσαντ έχει στο οπλοστάσιό του drones τόσο Σοβιετικής όσο και Ιρανικής κατασκευής

 

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το drone που κατέρριψαν οι Τούρκοι δεν είναι ρωσικό, προσθέτοντας πως όλα τα εναέρια μέσα που διαθέτει στη Συρία βρίσκονται στη βάση τους.

 

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.