Επικαιροτητα

ΝΑΥΠΛΙΟ: Κινέζικα γυρίσματα για ντοκιμαντέρ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επικοινωνιακές δράσεις του ΕΟΤ, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές.

 

Συγκεκριμένα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και τη συνδρομή του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, πραγματοποιούνται από τις 11 έως τις 27 Μαϊου, στην Ελλάδα, γυρίσματα για μία σειρά τηλεοπτικών εκπομπών-ντοκιμαντέρ, 12 επεισοδίων, διάρκειας 25 λεπτών το καθένα, τα οποία θα προβληθούν στην Chinese Central Television (CCTV) και σε δορυφορικά δίκτυα, με κυριότερο το Liaoning TV.


Πρόκειται για μία πρωτοποριακή, για την Κίνα, πανοραμική και περιεκτική παρουσίαση των ιστορικών καταβολών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τίτλο "Η λάμψη του Αιγαίου" (The radiance of Aegean), με σημαντικά οφέλη προβολής της Ελλάδας στην τεράστια και ανερχόμενη κινεζική τουριστική αγορά.


Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το 70μελές τηλεοπτικό συνεργείο επισκέπτεται, μεταξύ άλλων, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Ολυμπία, τους Δελφούς, την Πέλλα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη.


Παρουσιαστής της σειράς εκπομπών θα είναι ο διάσημος στο κινεζικό κοινό - από την παρουσίαση ανάλογων προγραμμάτων - ιστορικός, ακαδημαϊκός και ειδικός στην αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, Zhao Lin.


Εν τω μεταξύ, σειρά ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) και δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) για Tour Operators (TO) και διεθνή ΜΜΕ, διοργανώνει τον Μάιο ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του, με σκοπό την προβολή της χώρας σε σημαντικές παραδοσιακές, αλλά και αναπτυσσόμενες τουριστικές αγορές.


Συγκεκριμένα:


Από τις 12 έως τις 14 Μαϊου, το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης για στελέχη του εσθονικού ΤΟ "Teztour" και άλλων μεγάλων εταιρειών της χώρας στην Κρήτη. Στόχος του ταξιδιού ήταν η γνωριμία με το νησί και η προώθησή του ως προορισμό τουρισμού πολυτελείας.


Από τις 11 έως 15 Μαϊου διοργανώθηκε, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο τσεχικό TO "CK FISCHER", ταξίδι εξοικείωσης για πέντε Τσέχους δημοσιογράφους στην Κω και την Αθήνα.


Τέλος, από τις 9 έως τις 16 Μαϊου, το γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας υλοποίησε press trip με το πορτογαλικό περιοδικό "Volta au Mundo", το οποίο είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της χώρας. Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μήλο, ενώ το σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί σε 14σέλιδο αφιέρωμα που θα περιληφθεί στο τεύχος του Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.