Επικαιροτητα

Λήγει η παράταση για τα ΚΤΕΟ

Λήγει αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου η 20ήμερη παράταση για τα ΚΤΕΟ που είχε δοθεί από το υπουργείο Μεταφορών. Η προθεσμία αφορά όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς να έχουν περάσουν από τεχνικό έλεγχο στην περίοδο έως 30 Ιουνίου 2014.

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου δεν πρόκειται να δοθεί κι άλλη παράταση. Υπενθυμίζεται ότι η παράταση αφορά στα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014.

 

Όσοι δεν περάσουν από ΚΤΕΟ θα τους επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.

 

Ειδικότερα, όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (ΙΧ) και δικύκλων που προσέρχονται εντός προθεσμίας, γλιτώνουν το 50% του προστίμου καθυστέρησης που πληρώνουν, δηλαδή 33 ευρώ από τα 65 για τα ΙΧ και 20 ευρώ από τα 40 για τους κατόχους δικύκλων.

 

Όσοι όμως αμελήσουν τις παραπάνω προθεσμίες, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, χάνουν την έκπτωση στο πρόστιμο καθυστέρησης και επιβαρύνονται από 1/1/2016 με επιπρόσθετο πρόστιμο αξίας 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αυτόματα στη ΔΟΥ κάθε ιδιοκτήτη.

 

Δηλαδή, για έναν έλεγχο ΙΧΕ αξίας 50 ευρώ περίπου, που ο ιδιοκτήτης θα αμελήσει να τον πραγματοποιήσει έως και τις 31 Δεκεμβρίου, τότε θα επιβαρυνθεί από 1/1/16 συνολικά περίπου με 270 ευρώ (κόστος ελέγχου, πρόστιμο καθυστέρησης και επιπρόσθετο πρόστιμο). Ωστόσο σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία, θα του επιβληθεί και πρόστιμο των 400 ευρώ για παράβαση.

 

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.