Επικαιροτητα

Λιτανεία στην Τρίπολη για τους προστάτες της πόλης (PHOTOS/VIDEO)

Οι νεομάρτυρες Δημήτριος και Παύλος τιμώνται ως Πολιούχοι και προστάτες της Τρίπολης στις 22 Μαΐου, όπου γίνεται λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων τους. 

 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, όπου είχα μεταφερθεί τα λείψανα των Νεομαρτύρων από την Ιερή Μονή Βαρσών. 

 

Ανήμερα της Εορτής το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια το Αρχιερατικό Συλλείτουργο. 

 

Αργά το απόγευμα της Κυριακής μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ξεκίνησε η Λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

 

Της Λιτανείας προηγήθηκαν η Στρατονομία, η Ελληνική Αστυνομία, οι μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Τρίπολης, η  φιλαρμονική του Δήμου, οι εθελόντριες Αδελφές του  Ερυθρού Σταυρού, οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί. Ύστερα οι σημαίες των Σωματείων, οι Άνδρες της Αεροπορίας, η Στρατιωτική Μουσική, οι Φανοί, τα Λάβαρα, τα Εξαπτέρυγα των Ιερών Ναών της Πόλης με τον Τίμιο Σταυρό και ακολουθησαν οι Ψάλτες ο Κλήρος η Ιερή Εικόνα, τα Λείψανα των Νεομαρτύρων και ύστερα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες. Κατόπιν ακολουθησαν οι Πολιτικές, Στρατιωτικές, Δικαστικές, Εκπαιδευτικές Αρχές της Τρίπολης, οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια αναγνωρισμένων Συλλόγων, Σωματείων, Ιδρυμάτων και οι πολίτες.

 

Ακολουθεί βίντεο...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.