Επικαιροτητα

Παραίτηση με αιχμές από την Κατριβάνου

Πέρασαν μόλις λίγες ώρες έπειτα από το "αντάρτικο" της Βασιλικής Κατριβάνου τόσο στον "κόφτη" όσο και στο Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε μέσω Facebook την απόφασή της να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.



Η στάση της κ. Κατριβάνου φαίνεται πως αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Αρχικά, απουσίασε από την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, ωστόσο εισήλθε στην δεύτερη ανάγνωση και δήλωσε ότι ψηφίζει υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, αλλά καταψηφίζει τα δύο επίμαχα άρθρα για τον μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής και το υπερταμείο.


Μετά το πρώτο σοκ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής της, ωστόσο σημείωσαν ότι η ίδια η Βασιλική Κατριβάνου θα πρέπει να πάρει αποφάσεις, αφήνοντας φυσικά να εννοηθεί ότι η παραίτηση θα είναι η πιο σωστή κίνηση. Περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υπέκυψε στις πιέσεις και παραιτήθηκε, παραδίδοντας την έδρα της.


"Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μίας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά την δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή που ανήρτησε στο Facebook.


"Εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας ταυτόχρονα, όμως αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό παραιτούμαι", σημειώνει.


Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Κατριβάνου, ανήκει στην ομάδα των "53" του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν βουλευτής του κόμματος από τον Ιούνιο του 2012 και εκλέχθηκε στην Β’ Αθήνας.


Την θέση της αναμένεται να λάβει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.