Επικαιροτητα

Στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες

 

Στις 10:45 το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Άγιο Όρος, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψής του.

 

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

 

Οι δύο υφυπουργοί είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί με τον Πατριάρχη, προτού εκείνος αναχωρήσει οδικώς για την Ουρανούπολη και το Άγιο Όρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υποδοχή παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδας ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ.

 

Στις 2.30 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας έφτασε στο Άγιο Όρος. Στην πρωτεύουσα, τις Καρυές, τον υποδέχτηκαν ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Παύλος, τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και ο πολιτικός διοικητής, Αρίστος Κασμίρογλου.

 

O Πατριάρχης έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες και με όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του Αγίου Όρους για τους υψηλούς προσκεκλημένους, ενώ από την πλατεία των Καρυών μετέβη στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου όπου θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία.

 

Ο Πατριάρχης Μόσχας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Κυριακή και θα προσκυνήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.