Επικαιροτητα

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ:"Έως 12 μήνες στην Πελοπόννησο"

Για την εγκατάσταση προσφύγων στην Τρίπολη, στην Αρκαδία, και ευρύτερα στην Πελοπόννησο μίλησε σε συνέντευξη του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

 

 

"Δεν πρόκειται να έρθουν παραπάνω από 2000 πρόσφυγες συνολικά σε όλη την Πελοπόννησο. Υπήρξαν κάποιες κινήσεις και ακούστηκε αριθμός 1500 προσφύγων για την Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Περιοχή. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει. Όλα θα γίνουν όπως τα είχαμε συμφωνήσει με τη κυβέρνηση αλλιώς θα μας βρουν απέναντι τους" , ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης. 

 

Στην συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής των προσφύγων στην Πελοπόννησο τόνισε:" Ο χρόνος που έχουμε συμφωνήσει είναι από 6 έως 9 μήνες και το ανώτερο έως 12 μήνες. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, πως στη συμφωνία μας αναφέρεται ξεκάθαρα, πως μιλάμε για προσωρινή και όχι μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο."

 

Όπως γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης πριν από περίπου μια εβδομάδα έφτασαν στην Περιφέρεια πληροφορίες που μιλούσαν για εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Πελοπόννησο. "Αντιδράσαμε αμέσως. Δεν θα δεχτούμε υπέρογκο αριθμό προσφύγων στην Τρίπολη και στην Πελοπόννησο ευρύτερα.  Η κυβέρνηση με ξέρει καλά και γνωρίζει, πως δεν αστειεύομαι με αυτά τα ζητήματα. Ο κ.Βίτσας απουσίαζε στο εξωτερικό και δεν μπόρεσα να μιλήσω μαζί του, είναι απόλυτα ξεκάθαρο όμως πως δεν θα γίνει καμία κίνηση χωρίς πρώτα να συνομιλήσω μαζί του και καμία κίνηση, που θα είναι εκτός της συμφωνίας που έχει γίνε."Δεν δεχόμαστε υπέρογκο αριθμό προσφύγων!", πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

 

O Περιφερειάρχης επανήλθε πολλάκις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε, στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ.Βίτσα, ξεκαθαρίζοντας τους τέσσερις πυλώνες της συμφωνίας για την εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο, που είναι οι εξής:

 

- ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο να μην ξεπερνά τα 2000 άτομα

- ο χώρος φιλοξενίας τους να είναι στεγασμένος

- η αύξηση της αστυνόμευσης πέριξ της περιοχής εγκατάστασης των προσφύγων

- η ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στο αυξημένο φόρτο εργασίας

 

"Χωρίς τα συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πρόσφυγας – και το τονίζω πως μιλάμε ξεκάθαρα μόνο για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες – στην Πελοπόννησο", διαμήνυσε ο Πέτρος Τατούλης.

 

Αμέσως μετά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η Περιφερειακή Αρχή πρότεινε τους χώρους που ελέχθησαν από κλιμάκια του υπουργείου στη ΒΙ.ΠΕ τόνισε: Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να συνομιλούμε με ιδιοκτήτες χώρων. Αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι πως Περιφέρεια και κυβέρνηση προχωρήσαμε σε μια συμφωνία Αρχών, η οποία και πρέπει να τηρηθεί, ειδάλλως η αντίδραση μας θα είναι προς πάσα κατεύθυνση.

 

Τέλος αυτό που ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης, είναι πως η Περιφέρεια, δεν διαχειρίζεται λεφτά για τους πρόσφυγες. "Εμείς το μόνο που έχουμε τονίσει πολλές φορές, είναι, πως θέλουμε, να πάνε τα χρήματα στις ελληνικές Αρχές και όχι στις ΜΚΟ", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.