Επικαιροτητα

ΠΛΕΣΣΙΑΣ: "To Skiritida Run πρέπει να γίνει θεσμός" (VIDEO)

Με αφορμή το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού – το Skiritida Run- ο περιβαντολόγος Θοδωρής Πλέσσιας μας μίλησε για το μοναδικής ομορφιάς δάσος της Σκιρίτιδας, αλλά και τη σημασία του ως πνεύμονα πρασίνου.

 

 

Αρχικά ο κ.Πλέσσιας αναφέρθηκε στην εκπληκτική - όπως την χαρακτήρισε - ιστορία του Δάσους, το οποίο βρισκόταν στο επίκεντρο από αρχαιοτάτων χρόνων. "Το δάσος της Σκιρίτιδας εκτός από την φυσική του ομορφιά, έχει και μία εκπληκτική ιστορία, καθώς εκεί κατοικούσαν οι Σκιρίτες, επίλεκτο σώμα των Σπαρτιατών, οι οποίοι έλεγχαν την δίοδο μεταξύ Αρκαδίας και Λακωνίας", ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: "Μιλάμε για ένα παρθένο δάσος, το οποίο το 1821 καταστράφηκε. Με πολλές προσπάθειες που έγιναν, το δάσος κατάφερε να ξαναζωντανέψει. Μιλάμε για το πρώτο τεχνητό δάσος, 50.000 στρεμμάτων".

 

Στη συνέχεια εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του πολιτιστικού – αθλητικού φεστιβάλ Skiritida Run τονίζοντας, πως τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος, να γνωρίσει το δάσος και την ευρύτερη περιοχή. "Για να γνωρίσουμε το δάσος χρειάζονται τέτοιες ενέργειες, όπως είναι το Skiritida run. Αξίζει να αναφέρουμε, πως στα περιηγητικά site το δάσος της Σκιρίτιδας έχει πολύ υψηλή αξιολόγηση. Θεωρώ λοιπόν, πως πρέπει να εδραιωθούν τέτοιες πρωτοβουλίες και πως το Skiritidarun, πρέπει να γίνει θεσμός, για να βοηθήσει στην ανάδειξη του μαγευτικού τοπίου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής", υπογράμμισε ο κ.Πλέσσιας.

 

Τέλος απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν από την Πολιτεία στο οδικό δίκτυο της περιοχής για την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών, ανέφερε: "Οτιδήποτε μας βοηθά να έχουμε ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή, μας αναβαθμίζει τουριστικά αλλά πάνω απ΄όλα βοηθά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Οι δρόμοι είναι μέσα με τα οποία μπορούν δύο κόσμοι να έρθουν πιο κοντά".

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.