Επικαιροτητα

Οι Ιάπωνες γνωρίζουν τις ομορφιές της Αρκαδίας (VIDEO)

Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν στην Αρκαδία, καθώς και τα μέρη που επισκέφθηκαν...

 

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της, υλοποιεί διάφορες τουριστικές δράσεις. Έτσι,  από τις 15 έως τις 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Έλληνα Πρέσβη στο Τόκυο, ταξίδι εξοικείωσης δώδεκα δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από την Ιαπωνία. 

 

Στόχος  του ταξιδιού εξοικείωσης είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας Ιαπώνων τουριστών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, σε νέες άγνωστες μέχρι σήμερα για την περιοχή μας τουριστικές περιοχές.

 

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) της η Ιαπωνική αντιπροσωπεία κι έχοντας ήδη επισκεφτεί τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Ηλείας, την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015, επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

 

Αρχικά, οι Ιάπωνες τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, βρέθηκαν στη Δημητσάνα και στη συνέχεια στα Άνω Δολιανά, όπου και τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας. 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους καλωσόρισε λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: "Η Αρκαδία είναι το κέντρο της Πελοποννήσου και συνδυάζει τρία πράγματα την μυθική Αρκαδία, την ρομαντική Αρκαδία και την ιστορική Αρκαδία, αλλά είναι ανεξερεύνητη τουριστικά". Τους προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο το βιβλίο "Η Αρκαδία των Μύθων", μέσα από το οποίο θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Αρκαδίας και δήλωσε πεπεισμένος πως, αφού το διαβάσουν και με βάση και τα όσα έχουν ήδη δει, θα είναι και πάλι σύντομα κοντά μας.

 

Από την πλευρά τους οι Ιάπωνες τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από το σύνολο της περιήγησής τους στην Πελοπόννησο και από το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον. 

 

Παρόλο που η Ελλάδα και κατ’ επέκταση και η Πελοπόννησος δεν είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες τους, θα την παρουσιάσουν ως ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον προς αυτούς,  ελπίζοντας στην αύξηση των Ιαπώνων τουριστών.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.