Επικαιροτητα

Χρυσοθήρες με εκρηκτικά συνελήφθησαν στο Γύθειο

Οι τρεις Έλληνες χρυσοθήρες ηλικίας 48, 52 και 57 χρόνων και ο 69χρονος Ουκρανός συνεργός τους συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Γυθείου για την προανάκριση.


Εφοδιασμένοι με έναν ανιχνευτή μετάλλων και δύο όργανα ραβδοσκόπησης, αλλά και οπλισμένοι με εκρηκτικά, αναζητούσαν κρυμμένο χρυσάφι στο Γύθειο τέσσερις επίδοξοι "Ιντιάνα Τζόουνς" που επέβαιναν σε όχημα το οποίο ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε..


Όπως φαίνεται, η έρευνά τους απέδιδε καρπούς, καθώς στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τρίμματα χρυσού τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τις συσκευές, τρία μαχαίρια, δύο φυσίγγια διαφόρων τύπων, έναν κάλυκα πολεμικού όπλου και διάφορα σκαπτικά εργαλεία. Οι τρεις Έλληνες χρυσοθήρες ηλικίας 48, 52 και 57 χρόνων και ο 69χρονος Ουκρανός συνεργός τους συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Γυθείου για την προανάκριση.


Κατά τις έρευνες που έγιναν από αστυνομικούς των τμημάτων Γυθείου, Αρεόπολης και της Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκαν στο σπίτι και το κατάστημα του 52χρονου σε κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης δύο φορητοί ασύρματοι και ένα μαχαίρι, ενώ άνδρες της Ασφαλείας ερεύνησαν το σπίτι του 57χρονου στο Χαϊδάρι όπου κατέσχεσαν πυρίτιδα βάρους 150 γραμμαρίων, ένα κιλό και 308 γραμμάρια άλλων εκρηκτικών υλών, 12 πυροκροτητές, 8,5 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, πέντε κροτίδες, ένα κλομπ, επτά φυσίγγια, έναν υπολογιστή, δυο σκληρούς δίσκους και διάφορα έγγραφα.


Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου που τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για παράβαση των νόμων για τα όπλα, για τα βεγγαλικά και για την προστασία αρχαιοτήτων, ενώ ο 57χρονος κατηγορείται και για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.