Επικαιροτητα

"O Δήμαρχος δεν ήθελε να λάμψει η αλήθεια"

Το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο απασχολήθηκε για μία ακόμη φορά με το σοβαρότατο σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ.

 

 

Το θέμα της διαχείρισης των χρημάτων στην ΚΕΔΗΤ απασχολεί το δήμ. συμβούλιο,αλλά και όλους τους συμπολίτες μας για πάνω από τέσσερις μήνες,χωρίς να ξεκαθαρίζει ,με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του ιδίου του δημάρχου. 

 

Εμείς ως παράταξη από την πρώτη ημέρα, τον Ιούνιο,που υπήρξαν οι σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο,ζητήσαμε με γραπτή παρέμβασή μας,να δοθούν στην δημοςιότητα όλα τα στοιχεία ,που αφορούν τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών,τα εντάλματα πληρωμής,τα τιμολόγια κ. λ. π,ώστε να ενημερωθούμε τι ακριβώς εχει γίνει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Τις επόμενες ημέρες στο ΔΣ της ΚΕΔΗΤ ο εκπρόςωπος μας και εγώ στο δημοτικό συμβούλιο επαναλάβαμε το ίδιο αίτημα πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα.Αν και όπως είπε ο δήμαρχος τόσο στο ΔΣ της ΚΕΔΗΤ,όσο και στο δημοτικό συμβούλιο είχε εικόνα και θα μπορούσε άμεςα να μας ενημερώσει. Αυτό δεν το έπραξε ποτέ,αλλά συνέχιζε να εμπαίζει το δήμ. συμβούλιο λέγοντας ότι θα φέρει τα στοιχεία στην επομένη συνεδρίαση.

 

Όλη αυτή η μεθόδευση πιστεύουμε ότι έγινε γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν ήθελε να λάμψει η αλήθεια.Η λαϊκή ρήση όμως λέει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται !

 

Έτσι φθάσαμε στο προχθεσινό συμβούλιο όπου ανακοινώθηκε η διαγραφή απο την παράταξη του δημάρχου ,του προέδρου της ΚΕΔΗΤ,του κ. Τσούκα για "πράξεις που εκθέτουν την παράταξη".Όμως ο κ. Τσούκας είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ και οι πράξεις του αφορούν όλους τους πολίτες. Ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε ,παρά την έκκληση μας,να μας πει ποιες πράξεις του καταλογίζουν. Ο δε κ. Τσούκας στην ομιλία του ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στην ΚΕΔΗΤ,αλλά άφησε και σοβαρά υπονοούμενα για τον δήμαρχο τα οποία έμειναν αναπάντητα απο τον δήμαρχο. 

     

Εμείς αποχωρήσαμε απο την συνεδριάση αισθανόμενοι πραγματικά ντροπή για την εξέλιξη που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα.Όλη η μεθόδευση αυτό τον καιρό,απο την πλευρά της διοίκησης,πραγματικά ευτελίζει τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και προσβάλλει όλους τους πολίτες του δήμου μας. 

     

Πλέον στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένουμε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών,το οποίο κατα την άποψή μας έχει καθυστερήσει σημαντικά,δεν ξέρουμε με ποιανού ευθύνη,για να δούμε τι γίνεται. Όπως εχουν εξελιχθεί τα πράγματα,ζητούμε να γίνει πλήρης έλεγχος στην ΚΕΔΗΤ,από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και από την δικαιοσύνη για να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση και να αποδοθούν αναλόγως οι ευθύνες. 

     

Η κακοδιαχείρηση του δημοσίου χρήματος αποτελεί την σημαντικότερη αιτία διαχρονικά,για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας.Είναι χρέος όλων μας να αποβάλουμε από τη δημόσια ζωή όλους εκείνους που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι η καθολική απαίτηση όλων των πολιτών και η κυριότερη προϋπόθεση για να μπει πάλι,η πατρίδα μας,στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.