Επικαιροτητα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα!

Τρομοκρατικά χτυπήματα σε κεντρικά κτίρια της Καλαμάτας ετοίμαζαν τα μέλη ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης που συνελήφθησαν στη Μεσσηνία.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους", τα πέντε μέλη της "Ομάδας Ε" ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.


Όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, ήθελαν να "αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος". Οι τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή τους θα τοποθετούνταν σε κεντρικά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.  Στόχοι ήταν η Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, η Εφορία και το Δημαρχείο Καλαμάτας. Μάλιστα, οι βόμβες θα έσκαγαν απανωτά, προκειμένου να προκαλέσουν χάος, αν και οι ίδιοι δεν προσδιόρισαν το πότε θα γίνονταν οι βομβιστικές επιθέσεις.


"Ήταν αποφασισμένοι και επικίνδυνοι", δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στην εφημερίδα. Οι πέντε συλληφθέντες ήταν έτοιμοι για όλα, είχαν εξασφαλίσει όσα χρειάζονταν για τις επιθέσεις, ενώ ήταν έτοιμοι και για τη διαβίωσή τους στο βουνό μετά τις τρομοκρατικές τους ενέργειες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εθνικιστική οργάνωση λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια, με σύμβολο το δελφικό Έψιλον. Οι οπαδοί της πιστεύουν στο θεό Δία και στους αρχαίους Έλληνες. Στα κείμενα τους στρέφονται κατά της πολιτείας,  του πολιτικού συστήματος, όπως επίσης κατά της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου και των Εβραίων. Μέχρι τώρα, η οργάνωση δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την αστυνομία.

 

ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.