Επικαιροτητα

Τα πρώτα εξώδικα για τα πυροδάνεια ξεκίνησαν από την Ηλεία

Σε επιχειρήσεις της Ηλείας, που έχουν πυροδάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εστάλησαν εξώδικες επιστολές με τις οποίες ζητούν την εξόφληση ολόκληρου του ληξιπρόθεσμου ποσού του δανείου έως και τα τέλη του Ιουνίου.

 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στα εξώδικα, "η τράπεζα οφείλει το αργότερο ως τις 30/6/2016 να προχωρήσει σε καταγγελία της ως άνω σύμβασης"


Τα παραπάνω αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πατρίς" του Πύργου σύμφωνα με το οποίο το σύνολο των «κόκκινων» δανείων που χορηγήθηκαν με τις εγγυήσεις του Δημοσίου είναι περίπου 3 δις, εκ των οποίων το 1,638 δισ. ευρώ αφορά τα πυρόπληκτα –σεισμόπληκτα σε όλους τους νομούς.


Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αν καταγγελθεί η σύμβαση το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι εγγυητής, θα κληθεί να πληρώσει την οφειλή, αφού πρώτα όμως βεβαιώσει το χρέος στον οφειλέτη και το «περάσει» στην Εφορία. Ετσι η επιχείρηση θα βρεθεί μέσα σε μια μέρα να χρωστά στο Ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.


"Το πλεονέκτημα  της χορήγησης εγγυήσεως του Δημοσίου γίνεται  ξαφνικά  -μετά τα τελευταία δεδομένα- θηλιά στον λαιμό των επιχειρήσεων που έλαβαν τέτοια δάνεια. Είναι πλέον σαφές ότι η Ηλεία μπαίνει σε μια νέα ανείπωτη ταλαιπωρία", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης.


Υπενθυμίζουμε ότι και στη Μεσσηνία πολλές επιχειρήσεις έχουν πυροδάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.