Επικαιροτητα

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...

H  Περιφέρεια Πελοποννήσου περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα γίνουν στις 28 Οκτωβρίου 2015 στην Τρίπολη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015.

 

Τρίτη 27 Οκτωβρίου

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

 

10:00 Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Ν.Π.Δ.Δ. με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

 

11:00 Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπρο-σωπειών των μαθητών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου

07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

 

08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

 

10:30 Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

 

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Ντούπα Ευαγγελία, Φιλόλογο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

 

11:15 Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

11:45 Παρέλαση....

 

Ως χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης.

 

17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.