Επικαιροτητα

Ώρα για βουτιές σε... καθαρές παραλίες!

Με τον πρώτο γερό καύσωνα του καλοκαιριού να έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του –και μάλιστα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος- ένα είναι το ερώτημα που κυριαρχεί: ποιες είναι οι καθαρές παραλίες, κατάλληλες για κολύμβηση και πού βρίσκουμε "Γαλάζιες Σημαίες".

 

 

Για τους τυχερούς που έχουν εξορμήσει στα ελληνικά νησιά, οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Ωστόσο, όσοι θέλουν να κάνουν τα μπάνια τους σε πιστοποιημένη παραλία από το πρόγραμμα του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), δεν έχουν παρά να εντοπίσουν τη "Γαλάζια Σημαία" της περιοχής τους (δείτε όλη τη λίστα ΕΔΩ). Το πρόγραμμα βραβεύει τις πιο καθαρές παραλίες σε 50 χώρες του κόσμου, κάθε χρόνο. Για το 2016, η Ελλάδα αναδείχτηκε στην τρίτη θέση. Πρώτος νομός στην Ελλάδα, με 52 σημαίες, είναι ο νομός Χαλκιδικής.

 

Ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο, χρειάζεται για τις παραλίες οι οποίες βρίσκονται κοντά σε αστικές και βιομηχανικές περιοχές, καθώς ρυπογόνες δραστηριότητες ενδέχεται να τις καθιστούν ακατάλληλες για κολύμβηση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.