Επικαιροτητα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Σύσκεψη για τα... μπλόκα!

Την Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 8 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί η Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Πελοποννήσου.

 

 

Την Κυριακή 18 Οκτώβρη αντιπροσωπεία από αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές μπλόκων Πελοποννήσου βρέθηκαν στην Λάρισα με πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών αγώνα και Μπλόκων, εκπρόσωποι Αλιέων από 37 Νομούς της χώρας από τον Έβρο ως την Κρήτη. 

 

Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια, ζωντανή συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και η αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωση μας. Αποφασίστηκε το κοινό πλαίσιο πάλης και ο συντονισμός δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

 

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη την Πελοπόννησο, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν, μαζικά, μέρος στη σύσκεψη, όπου θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για την οργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

 

Για να οργανώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.

 

Για να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος μας με μέτρα όπως:

* Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

* Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

* Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

* Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

* Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

 

Για να συγκρουστούμε με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή, κ.α.

 

Κι αυτή τη φορά, όπως τα προηγούμενα χρόνια, μέσα στο αγροτικό κίνημα θα συγκρουστούν δυο “γραμμές”, δυο κατευθύνσεις, δυο προοπτικές.

 

Από τη μια θα είναι η “γραμμή” της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που καλεί τους αγρότες να συστρατευτούν στον αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ την οποία εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κι έχει ως αποτέλεσμα το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να συγκεντρώνεται η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών – μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

Από την άλλη είναι η "γραμμή" κάποιων αγροτοσυνδικαλιστικών "σχημάτων" - όπως, π.χ. της "Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων" - που, συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ, καθώς υπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και, επί της ουσίας, συνδράμουν την κυβέρνηση στη νέα επίθεση κατά των μικρομεσαίων αγροτών. Γιατί τι άλλο από στήριξη αυτής της πολιτικής που αποσκοπεί στο “ξεπάστρεμα” της μικρομεσαίας αγροτιάς σημαίνει το αίτημά τους να παραμείνει η φορολογία των αγροτών από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, (χωρίς, δηλαδή, να υπάρχει αφορολόγητο όριο), καθώς και η θέση τους ότι η ΚΑΠ αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα μας;

 

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών – μεγαλοεπιχειρηματιών και να μπουν, μαζικά, στον πραγματικό αγώνα που οργανώσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την σωτηρία τους από το ξεκλήρισμα, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού. 

 

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι κοινός αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων. Οι εργατοϋπάλληλοι η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους".  Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.

 

Καλούμε σε συντονισμό τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία και τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.