Επικαιροτητα

Πάνω από 500 μαθητές στην έκθεση του CERN

Μια ξεχωριστή εμπειρία προσέφερε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς η διαδραστική Έκθεση του CERN που παρουσιάστηκε στην Τρίπολη "Επιταχύνοντας την Επιστήμη".

 

Η Έκθεση φιλοξενήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Δήμο Τριπόλεως κι έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να ενημερωθεί για το μεγάλο πείραμα που γίνεται στους επιταχυντές. Οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βαδίσουν σε μια αναπαράσταση του τούνελ του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων LHC και να πληροφορηθούν διαδραστικά τι γίνεται στα μεγάλα πειράματα του αιώνα που δίνουν απάντηση σε ερωτήματα της δημιουργίας του Σύμπαντος.

 

Φοιτητές αλλά και καθηγητές ξενάγησαν τον κόσμο, από 4 έως 12 Οκτώβρη 2015, στο μαγικό κόσμο της Επιστήμης, ενώ μικροί και μεγάλοι άδραξαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας στη διαδραστική Έκθεση. Την Έκθεση είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν 20 σχολικές μονάδες και περισσότεροι από 500 μαθητές από κάθε νομό της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών. 

 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης του CERN στην Τρίπολη θέλουν να ευχαριστήσουν τους δεκάδες εθελοντές, που συνέβαλαν με την προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της έκθεσης:

 

• τους Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας που συμμετείχαν ως ξεναγοί στην έκθεση και εμπλούτισαν με μοναδικό τρόπο τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της Έκθεσης,

• τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που συμμετείχαν στο οργανωτικό μέρος της Έκθεσης αλλά και αυτούς που ως ξεναγοί υποστήριξαν τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, εργάστηκαν με προθυμία και με την παρουσία και την προσφορά τους διαφήμισαν με πολύ θετικό τρόπο το Πανεπιστήμιο.

 

Τα εγκωμιαστικά σχόλια που αποσπάσαμε ήταν πάρα πολλά και από πολλές πλευρές για τους εθελοντές μας.

 

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για την υποστήριξή τους:

 

• τον Δήμαρχο Τρίπολης και το προσωπικό στο Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο Τρίπολης,

• τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,

• τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Επαίδευσης Αρκαδίας.

 

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για την Έκθεση, ευελπιστούμε να την φιλοξενήσουμε ξανά σύντομα.

 

Οργανωτική Επιτροπή | Έκθεση CERN 

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: cern-expo.uop.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.