Επικαιροτητα

ΛΑΚΩΝΙΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, Ντίας Τζανετέα, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα της Λακωνίας.

 

 

Όλες τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το δάσος του Πάρνωνα, στον Ανατολικό Ταΰγετο, στο δάσος του Ζάρακα, καθώς και στις αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου.


Συγκεκριμένα, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και όλες τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το δάσος του Πάρνωνα, στον Ανατολικό Ταΰγετο, στο δάσος του Ζάρακα, καθώς και στις αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου.


Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο 4 και 5, απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου από την εθνική οδό Αρεόπολης-Καλαμάτας μέχρι την Ιερά Μονή Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.


Του μέτρου εξαιρούνται οι κάτοικοι των χωριών εντός των δασικών συμπλεγμάτων, οι κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός του δάσους, καθώς και όσοι διαθέτουν ειδική άδεια του δασαρχείου της περιοχής.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.