Επικαιροτητα

"Δεν απαντάμε στους "κουκουλοφόρους" πολιτικούς"

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα, τέθηκε από την αντιπολίτευση το θέμα της κατασκευαστικής εταιρίας ΚΑΣΤΑΤ, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ από το 2005 έως το 2011.



Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικος Πατσαρίνος έθιξε το θέμα της κατασκευαστικής εταιρίας ΚΑΣΤΑΤ λέγοντας πώς: "Eίναι ένα θέμα φλέγον, το οποίο καλούμαστε όλοι να το παρακολουθήσουμε καθώς αυτό φαίνεται να θίγει άμεσα την Περιφέρεια Πελοποννήσου".


Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου απάντησε στον κ. Πατσαρίνο ότι: "Θεωρούμε κακόβουλο και εγκληματικό το θέμα που έθιξε ο κ. Πατσαρίνος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι υποχρεωμένη να δείχνει αναλυτικά τα έργα που υλοποιεί στον ίδιο και την παράταξή του".


Στη συνέχεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο δημιουργήθηκε περεταίρω ένταση και από τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους, αφού το θέμα της ΚΑΣΤΑΤ ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης.


Αργότερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Σκούρας έδωσε τον λόγο στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος είπε: "Η κουκούλα είναι χαρακτηριστικό αυτών που θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτήν. Δεν θα δεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά από αυτό το γνωστό ταραχοποιό στοιχείο που λέγεται Πατσαρίνος".
 

"Ο κ. Πατσαρίνος μαζί με τον Προϊστάμενο της ΣΔΟΕ είχαν ήδη συμπράξει σε ένα τεράστιο έγκλημα με στόχο να πλήξουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εμένα" συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης.

 

"Δεν με ξέρουν καλά! Το κείμενο της Αθηναϊκής εφημερίδας στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πατσαρίνος ήταν κυρίως πολιτικό για να με τιμωρήσουν όσο αφορά στη πολιτική μου στάση το 2007 και το 2009. Αυτοί είναι οι πολιτικοί του σήμερα".


Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης τόνισε: "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο υψηλότατο επίπεδο διαφάνειας, έχοντας εκδώσει πάνω από 14.000 αποφάσεις νόμιμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της υπογραφής, καθώς είμαι ο εγγυητής της διαύγειας και της διαφάνειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου".


Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το θέμα προτάθηκε για να συζητηθεί στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε.


Δείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί την ολοκληρωμένη απάντηση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

 

"Χτυπάνε λάθος πόρτα όσοι έχουν κύριο στόχο να πλήξουν την Περιφερειακή αρχή και εμένα προσωπικά" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι "απορρίπτουμε με βδελυγμία τη συμπεριφορά του "κουκουλοφόρου πολιτικού" που δεν διαθέτει το ανάστημα να σταθεί απέναντι στους πολίτες".

 

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, που ενώ έκαναν λόγο για φορολογικό έλεγχο σε συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρεία, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του οποίου ο κ. Τατούλης τόνισε ότι συνιστούν "κακουργηματική πράξη του υπευθύνου για τον έλεγχο, αλλά και των λοιπών μελών που πραγματοποίησαν το έλεγχο", ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι οι αναφορές στην πολιτική του στάση το 2007 – 2009 αποτελούν απόδειξη ότι είχαν στόχο να τον πλήξουν πολιτικά. 

 

"Η παρέμβαση του γνωστού "ταραχοποιού κουκουλοφόρου" επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει το χαρακτήρα πολιτικής μομφής τη στιγμή που ο ίδιος επιδίδεται σε έναν ηθικισμό παραβιάζοντας τους νόμους της χώρας, ψάχνοντας παράλληλα συμμάχους σε όσους δραστηριοποιούνται στο περιθώριο της κοινωνίας" ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι "ξεκινήσατε Σύριζα, σήμερα είστε μετέωρος και αύριο κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκεστε". 

 

Ο κ. Τατούλης, αφού ξεκαθάρισε ότι το έργο της Περιφερειακής αρχής είναι απόλυτα διαυγές, δήλωσε ότι αυτοί οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το διακύβευμα. "Έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πάνω από 14.000 αποφάσεις μας οι οποίες δεν είχαν ποτέ πρόβλημα νομιμότητας". 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.