Επικαιροτητα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Είστε πολιτικοί απατεώνες"

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA" (Δ.Καμπουράκης – Γ.Οικονομέας).



Στα λόγια και στην επικοινωνία, δεκαέξι μήνες τώρα, όλα τα κόμματα έχουν χάσει από το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει όμως και η σκληρή πραγματικότητα. Και κάθε πολίτης ξεχωριστά θυμάται τι του υποσχέθηκαν και βλέπει τι γίνεται σήμερα.


Ο κ.Ρέγκλινγκ είπε μπροστά στον κ.Τσακαλώτο ότι το τελευταίο έτος, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα 100 δις. ευρώ.


Μετά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διεξάγεται ένας πόλεμος για το ποιος θα "βάλει χέρι" στις ελληνικές επιχειρήσεις με την αναδιάρθρωση των "κόκκινων" δανείων: Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, πολλές μικρές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις να αλλάξουν διοικήσεις από τη στιγμή που στη διαδικασία εμπλέκονται τα επιθετικά ξένα funds. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το ίδιο και ο κ. Στουρνάρας – με όλο το σεβασμό στο ρόλο και την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος – αλλά και η κ.Κατσέλη.


Η Κυβέρνηση προέβλεψε τη μετάταξη κατηγοριών υπαλλήλων (όχι όλων) του ΟΛΠ στο Δημόσιο, απαλλάσσοντας την Cosco από αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, και κάθε άλλη υποχρέωση. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και με τους εργαζομένους σε άλλες επιχειρήσεις, όπως π.χ. τον Μαρινόπουλο, τα ιδιωτικά κανάλια που θα κλείσουν, και άλλες;


Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Υφυπουργού κ.Κεγκέρογλου, υλοποιώντας μία βασική προγραμματική θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Βοηθούσε τους ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η Κυβέρνηση της "αριστεράς" που "νοιάζεται για τους φτωχούς" το σταμάτησε. Πολλούς μήνες αργότερα, προ ημερών, η κα Φωτίου έβγαλε μία Υπουργική Απόφαση με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά. Και ενώ η – τότε – πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα έπρεπε τώρα να εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα, σήμερα αυτό ξεκινά εξαρχής, σε άλλους Δήμους από τους αρχικούς, με κριτήρια ΣΥΡΙΖΑ. "Είμαστε απατεώνες;", είχε αναρωτηθεί η κα Φωτίου. Ναι, είστε πολιτικοί απατεώνες, σας απαντούμε.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.