Επικαιροτητα

Σχέδια για ανέγερση νέου Δημαρχείου - Οι λεπτομέρειες

Η τροποποίηση σχεδίου πόλης Τρίπολης για καθορισμό κοινωφελούς χώρου για ανέγερση Δημαρχείου συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τρίπολης.

 

 

Με εισήγηση της Διεύθυνσης Τ.Υ. –Πολεοδομίας τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών προτάθηκε η τροποποίηση του σχεδίου πόλης Τρίπολης στο Ο.Τ. 271. Συγκεκριμένα προτάθηκε να χαρακτηριστεί ως κοινωφελής χώρος για την ανέγερση Δημαρχείου η ιδιοκτησία με ΚΑΕΚ 032250514010, ιδιοκτησίας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΑΤΕΒΑΝΚ και ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, εμβαδού1388,056τ.μ., επί της οδού Εθνικής Αντίστασης 73.

 

Λόγοι:

1. Στο ισχύον σχέδιο πόλης Τρίπολης δεν υπάρχει πρόβλεψη χώρου για ανέγερση Δημαρχείου.

 

2. Η θέση της εν λόγω ιδιοκτησίας θεωρείται κατάλληλη γιατί:

 

• Βρίσκεται στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο της πόλης.

• Βρίσκεται πλησίον του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου, στο οποίο προβλέπεται να στεγαστούν το γραφείο Δημάρχου και κεντρικές διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου.

 

Επίσης βρίσκεται πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου και του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

 

• Πρόκειται να δημιουργηθεί δημοτικός χώρος στάθμευσης έναντι αυτής, στο χώρο όπισθεν του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ πλησίον αυτής, στην πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, λειτουργεί ήδη δημοτικός χώρος στάθμευσης .

 

• Με την ανέγερση ενός κοινωφελούς κτιρίου στην εν λόγω θέση διατηρείται η αισθητική και η πολεοδομική λειτουργία της ευρύτερης περιοχής που χαρακτηρίζεται από τους υπάρχοντες ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους (πλατεία Άρεως, πάρκα) και τα υπάρχοντα κοινωφελή κτίρια (Πνευματικό Κέντρο, παλιό Δημαρχείο, Δικαστήριο).

 

3. Η ιδιοκτησία είναι αδόμητη με αποτέλεσμα να μην απαιτείται αποζημίωση κτιρίων.

 

4. Το εμβαδόν, το σχήμα του οικοπέδου και οι όροι δόμησής του καλύπτουν τις κτιριολογικές ανάγκες για ανέγερση Δημαρχείου. Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση: 2.220 τ.μ., Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 832τ.μ.

 

5. Σύμφωνα με την υπό εκπόνηση μελέτη αναθεώρησης Γ.Π.Σ. Τρίπολης η επιτρεπόμενη χρήση γης στη θέση αυτή είναι “Πολεοδομικό Κέντρο” η οποία περιλαμβάνει τη χρήση Διοίκησης.

 

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τον κ. Ηλία Κούρο να δηλώνει "παρών", καθώς όπως ανέφερε δεν γνωρίζει από πού προέρχεται η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η τελική υλοποίηση του έργου.

 

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι Βόσνος Δημήτριος – Πρόεδρος , Τότσης Ηλίας, Δημόπουλος Σπύρος, Κώτσινας Ιωάννης, Σωτηρόπουλος Δημήτριος, Καλδής Αναστάσιος, Κούρος Ηλίας, Νικολάου Δημήτριος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.