Επικαιροτητα

Η αίτηση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς που ποτέ δεν άνοιξε

Δύο ημέρες απο την έναρξη των αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ "Εναρμόνισης της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" που αφορά στην φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς με επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ η ηλεκτρονική αίτηση βρίσκεται ακόμη εκτός.

 

 

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική αίτηση που καλούνται να συμπληρώσουν χιλιάδες γονείς, με τον αριθμό να υπολογίζεται περίπου τους 120.000, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ δεν άνοιξε ουσιαστικά ποτέ αφού από την πρώτη ημέρα έναρξης των αιτήσεων (Τρίτη 12/7) έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

 

Χιλιάδες ήταν οι γονείς που επιχείρησαν από την πρώτη κιόλας ημέρα με αυτό να μην καταστεί δυνατόν, αφού από την αρχή η φόρμα ήταν προβληματική, εκ των υστέρων οι αιτούντες δεν μπορούσαν να εκτυπώσουν την απαραίτητη αίτηση για να συνοδευτεί με τον φάκελο κατάθεσης δικαιολογητικών και τέλος από χθες είναι τελείως εκτός λειτουργίας.

 

Η ηλεκτρονική αίτηση που θεσπίστηκε για πρώτη φορά ουσιαστικά απλά αντικατέστησε την συμπλήρωση της χειρόγραφα. Δηλαδή το μόνο που άλλαξε με την νέα διαδικασία είναι ότι δεν θα γράψουν με στυλό οι γονείς την αίτηση αλλά μέσω του υπολογιστή τους. Αυτό διότι το σύστημα για την αίτηση της ΕΕΤΑΑ δεν είναι συνδεδεμένο με το TAXIS και με τα άλλα συστήματα του Δημοσίου που θα διασταύρωναν τα δηλωθέντα στοιχεία αυτόματα με αποτέλεσμα και πάλι οι γονείς θα μπουν στην ταλαιπωρία "αναζήτησης" μια σειράς δικαιολογητικών και πιστοποιητικών.

 

Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος είναι ότι η διαδικασία παραμένει γραφειοκρατική ενώ συμπληρώθηκε και με εξτρά ταλαιπωρία μετά τα πολλά προβλήματα που έχει η εφαρμογή.

 

Άγνωστο παραμένει πάντως πότε η ΕΕΤΑΑ θα μπορέσει να ανεβάσει και πάλι την αίτηση στην ιστοσελίδα της, με τους γονείς που επικοινωνούσαν χθες με την εταιρεία να τους επικοινωνεί ότι θα επαναλειτουργούσε χθες το βράδυ. Κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατόν.

 

Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες για την αίτηση της ΕΕΤΑΑ

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.