Επικαιροτητα

ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ: "Καμία ανοχή στους συμβούλους που χρωστούν..." (VIDEO)

Για τη λίστα με τους Δημοτικούς Συμβούλους που χρωστούν στο Δήμο – και την οποία έχει πλέον στα χέρια του - μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα Νίκος Τσιαμούλος.

 

 

Στην συνέντευξη έδωσε το παρών και η νομικός της παράταξης κα. Βιβή Παρασκευοπούλου η οποία μίλησε για την υπόθεση και για τις ενέργειες που έχει κάνει η νομική ομάδα εργασίας της παράταξης. "Ενεργώντας στο πλαίσιο του νόμου και με την έγκριση των εισαγγελικών αρχών διερευνήσαμε το θέμα και έχουμε στα χέρια μας τη λίστα με τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που χρωστούν στον Δήμο Τρίπολης και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν προβεί σε κάποια ρύθμιση", ενώ συμπλήρωσε πως "από την κατάσταση οφειλετών δημοτικών συμβούλων προκύπτει ότι δημοτικοί σύμβουλοι κυρίως από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης  είναι αυτοί που χρωστούν και αρκετοί από αυτούς βρίσκονται κάτω από το όριο της φραγής της φορολογικής τους ενημερότητας. Υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση. Μερικοί έχουν και φραγή φορολογικής ενημερότητας".

 

Με την σειρά του ο Νίκος Τσιαμούλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

 

Α̟πό την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η παράταξη μας "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα", τονίσαμε ότι πρόκειται για μία παράταξη αρχών. Βασικός μας στόχος είναι η άσκηση αντιπολίτευσης με γνώμονα την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος και του Δημοσίου χρήματος σε εποχές, που όμως καταλαβαίνετε όλοι είναι πολύ δύσκολες και για τα οικονομικά του δήμου αλλά και των άλλων συνανθρώπων μας – συμπολιτών μας, που δίνουν τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωση. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι έχουμε επιλέξει να πολιτευόμαστε στη βάση αρχών, και, τελικά, να απαιτούμε από το σύνολο των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης να κάνουν το ίδιο. 

 

Δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι για να εκπροσωπούν τους δημότες και να υπερασπίζονται το συμφέρον του Δήμου, φέρονται να χρωστούν οι ίδιοι και να έχουν βεβαιωμένες οφειλές έναντι του Δήμου. Και, ακόμη χειρότερα, η προσπάθεια μας για διαφάνεια, να προσκρούει σε ανυπόστατες δικαιολογίες για δήθεν προστασία προσωπικών δεδομένων, όταν αποδεδειγμένα δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.

 

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, τη στιγμή που πολλοί συνδημότες μας δοκιμάζονται οικονομικά να καταβάλουν τις εισφορές και τα οφειλόμενα στο Δήμο, να υπάρχουν άλλοι συνδημότες που τους εκπροσωπούν – εν προκειμένου Δημοτικοί Σύμβουλοι - και να επιβαρύνουν το δημοτικό ταμείο σε βάρος τους. Δηλώνουμε ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις αρρύθμιστες οφειλές, και δεν πρόκειται να ανεχθούμε το σκοτάδι και την πολιτική προστασία από όπου και αν προέρχεται. Αποκάλυψη τώρα.

 

Το γεγονός ότι κάποιοι έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους άρον-άρον αποτελεί αναμφίβολα θετικό δείγμα. Όμως οι "λάθρα βιώσαντες" που εκπροσωπούν τους πολλούς δεν μπορεί να έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Δεν μπορεί να κατέχεις θεσμική θέση εκπροσωπώντας τους πολίτες και να μην τηρείς τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί να καταδέχεσαι να παραμένεις στη θέση στην οποία σε εξέλεξαν οι πολίτες έχοντας παραβιάσει τους κανόνες που είναι ίδιοι για όλους. Η παράταξη μας αλλάζοντας τα δεδομένα δεν προτίθεται να ανεχθεί και να επιτρέψει σε κανέναν να παριστάνει τον εκ̟πρόσω̟πο όταν χρωστά κρυφά χρήματα στους δημότες. 

 

Ακολουθεί βίντεο....

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.