Επικαιροτητα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Η αγωνία και η συνάντηση...

Αγωνία για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Ναυπλίου - H ανακοίνωση του Δήμου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί...

 

Υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και υποδομές αλλά  και του φόβου για κλείσιμο του νοσοκομείου, ο Δήμος Ναυπλιέων ξεκινά αγώνα δρόμου στις διαπραγματεύσεις με τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας για το μέλλον του νοσοκομείου Ναυπλίου.

 

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με μοναδικό θέμα το μέλλον του Νοσοκομείου Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας  μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, αποτυπώθηκε η ανησυχία των εργαζομένων  για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου.

 

Γιατροί, νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό και απλοί πολίτες πήραν το λόγο για να αποτιμήσουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού.

 

Το σώμα αφού άκουσε τις απόψεις όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί και να αναζητηθούν νομικά ευθύνες  για την έλλειψης αρτιότητας ή την παράβαση καθήκοντος. Αποφασίστηκε με την μεσολάβηση και του παρευρισκομένου κυβερνητικού βουλευτή κυρίου Γιάννη Γκιόλα να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό υγείας έως το τέλος της εβδομάδας ενώ ζητήθηκε από τον επίσης παρευρισκόμενο υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ η άμεση εξεύρεση λύσης για τις εφημερίες των καρδιολόγων ενώ ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο Δήμος κινητοποιήσεων με κλείσιμο του νοσοκομείου για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ολοκληρωτικού black out.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων θα καθορίσουν το μέλλον του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, η λειτουργία του είναι αδιαπραγμάτευτη. 

 

Οι εκτιμήσεις που διατυπώνονταν χθες το βράδυ από τους εργαζόμενους ήταν ότι η διοίκηση δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο διότι αφενός δεν υπάρχουν κονδύλια για την υγεία. αφετέρου δεν υπάρχει διοίκηση.  Βαρόμετρο των εξελίξεων θεωρούνται οι άμεσες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

 

Συνάντηση με τον υπουργό υγείας,μέσα στην εβδομάδα, ζητά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος

 

Με επιστολή του προς τον υπουργό υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος προσπαθεί να προωθήσει το θέμα της ορθής λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου το οποίο έχει καταρρεύσει λόγω της εγκατάλειψης από την διοίκηση με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Με την επιστολή του επιδιώκει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό  προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία του Δήμου.

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

 

Κύριε Υπουργέ, 

 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με την λειτουργία του νοσοκομείου Ναυπλίου. Το νοσοκομείο Ναυπλίου έχει  καταρρεύσει, υπό το βάρος της χρηματικής ασφυξίας, της απομόνωσης του προσωπικού από την διοίκηση, τα εφημεριακά κενά, την υποστελέχωση του, και τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και υποδομές.

 

Σε ένα Δήμο κατεξοχήν τουριστικό  θεωρούμε αυτονόητο, ότι κατανοείτε το οξύτατο πρόβλημα που προκύπτει από την μη ύπαρξη ολοκληρωμένης δομής νοσοκομειακής περίθαλψης. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε άμεσα μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το καυτό αυτό ζήτημα που απασχολεί ολόκληρο τον Δήμο Ναυπλιέων και την γύρω περιοχή.

 

Θέλουμε επίσης να σας μεταφέρουμε την αγωνία του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού  και απλών πολιτών όπως αυτή διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της  26ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων,  με την βεβαιότητα  ότι θα κατανοήσετε την αγωνία που  επικρατεί στους εργαζόμενους σε ένα δύσκολο και ευαίσθητο πόστο, που καθημερινά αγωνίζεται για την ανθρώπινη ζωή.

 

Επομένως σας παρακαλούμε για τις τάχιστες δυνατές ενέργειές σας, ώστε να συναντηθούμε  μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να επιλυθεί το επειγούσης φύσεως ζήτημα της ρύθμισης της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου.

 

Επίσης σας παρακαλούμε όπως επιληφθείτε, σήμερα, του θέματος της άμεσης τοποθέτησης καρδιολόγου ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της εφημερίας του νοσοκομείου Ναυπλίου και να μην θρηνήσουμε θύματα.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

3/11/2015

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.