Επικαιροτητα

Τα... χρώματα που λείπουν απ' την Τρίπολη! (PHOTOS)

Μετά τις "γαλάζιες καμπάνες" ανακύκλωσης στην Τρίπολη, μήπως ήρθε επιτέλους ώρα να αποκτήσει αυτή η πόλη και άλλα χρώματα;

 

Η Τρίπολη έχει "μάθει να ζει με τα σκουπίδια" θα σκεφτόταν κανείς... Και δικαιολογημένα! Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές έχει κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαχειριστεί "κάποιος" τα απορρίμματά μας. "Συμβιώσαμε" με τα σκουπίδια για περισσότερο από 6 μήνες, απορώντας πώς αντέξαμε!

 

 

Εικόνες και καταστάσεις, που όλοι θέλουμε, να ξεχάσουμε, όμως δεν μπορούμε... Και στην τελική, δεν πρέπει να ξεχάσουμε!

 

 

Η χωματερή της Αγίας Τριάδας μας στοιχειώνει ακόμα, με τον πρώην δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, να αναλαμβάνει τη ευθύνη για την επιλογή του χώρου επί των ημερών του, καθώς "δεν υπήρχε άλλη λύση".

 

Ο νυν δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, υποσχόμενος από την προεκλογική περίοδο οριστική λύση και κάνοντας λόγο για "άσσο στο μανίκι", κατάφερε να μας "εφοδιάσει" με μία ακόμα παράνομη χωματερή στον Άγιο Βλάση, ενώ από την αρχή σχεδόν της θητείας του ως δήμαρχος "συζήσαμε" με τα σκουπίδια μέσα στην πόλη και τις γύρω περιοχές για περισσότερο από 6 μήνες! Μας εφοδίασε όμως και με "γαλάζιες καμπάνες ανακύκλωσης" σε διάφορα σημεία της πόλης.

 

 

 

Τέως και νυν έχουν επιρρίψει ευθύνες ο ένας στον άλλον για την κατάσταση που βιώνει ο δήμος μας, με τον κύριο Σμυρνιώτη να δηλώνει, πως "αν ήταν δήμαρχος θα έβαζε τα απορριμματοφόρα έξω από το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια".

 

Στον χορό φυσικά έχει μπει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία  μέμφεται τους δημάρχους της Τρίπολης, κάνει τα δικά της σχέδια σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, προτείνει τις λύσεις της κάνοντας ανοιχτό πόλεμο και με το αρμόδιο υπουργείο της κυβέρνησης και, βέβαια, προσθέτει καινούρια πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές στον ήδη βεβαρυμένο λογαριασμό του δήμου...

 

Όλοι μας, θεατές σε ένα "tango για... τρεις" με βήματα τόσο μπερδεμένα, ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς μας, τι ακριβώς συμβαίνει. Βγαίνοντας όμως έξω από τα όρια του δήμου Τρίπολης βλέπουμε πράγματα. Ενδιαφέροντα πράγματα. Χρωματιστά!

 

 

Οι περισσότεροι από εμάς επισκεπτόμαστε το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας και έχουμε δει τους κάδους ανακύκλωσης και διαχωρισμού των απορριμμάτων. Το Παράλιο Άστρος δεν είναι το μόνο μέρος του δήμου Νότιας Κυνουρίας, που έχει εφοδιαστεί με αυτούς τους κάδους. Αρκεί, κάποιος να επισκεφτεί όλες τις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές της Νότιας Κυνουρίας, για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

 

 

 

 

Θα θέλαμε πολύ, να δούμε αυτά τα "χρώματα" στην πόλη μας. Θα θέλαμε πολύ, να αποδείξουμε στον κάθε αμφισβητία, ότι και παιδεία έχουμε και φιλότιμο έχουμε και διάθεση έχουμε.

 

Την πόλη μας την αγαπάμε και την θέλουμε καθαρή και αξιοπρεπή. Μπορούμε, να το καταφέρουμε με σωστή συνεργασία και να διώξουμε μακριά τον εφιάλτη της "έκτακτης ανάγκης".

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.