Επικαιροτητα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Όχι στη λογική των φασιστών"

"Η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να λειτουργεί, όχι να γίνουμε ζούγκλα. Όχι στη λογική των φασιστών", ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο Αρκάς βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

 

 

"Η Κυβέρνηση να ασχοληθεί με το θέμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, αλλιώς κινδυνεύουμε σε λίγο καιρό να μην υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις" τόνισε ο βουλευτής σε πρωινή συνέντευξη στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ (Β.Λυριτζής – Δ.Οικονόμου).

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

 

Σχετικά με τις καταγγελίες του κ.Πανούση: "Πρόκειται για καταγγελίες που προέρχονται από έναν πρώην Υπουργό, τον οποίο ο κ.Πρωθυπουργός είχε στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κατά το προηγούμενο διάστημα. Ο κ.Πανούσης κατέθεσε στοιχεία, τώρα πρέπει η Κυβέρνηση να πει αν γνώριζε ο Πρωθυπουργός το θέμα, ενώ αναμένουμε από τις εισαγγελικές αρχές να αποκαλύψουν ποιοι είναι οι Βουλευτές και τα στελέχη που αναφέρονται και ποιο το πρόσωπο που φέρεται να συνομιλούσε με τους "Πυρήνες της Φωτιάς".

 

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια: "Εντός είκοσι ημερών, η Κυβέρνηση καλείται να λύσει το θέμα των κόκκινων δανείων. Όσον αφορά στα στεγαστικά, υπενθυμίζω πως έως το Δεκέμβριο του 2014 δεν είχε γίνει ούτε ένας πλειστηριασμός. Τώρα περιμένουμε από την Κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Όσον αφορά στα επιχειρηματικά, που είναι και το βαρύτερο κομμάτι, επισημαίνω πως οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δάνεια, τα οποία, εάν αγορασθούν από ανταγωνιστές στο εξωτερικό, κινδυνεύουμε σε λίγο να μην υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις. Ας αφήσουν τις ρητορείες για διαπραγμάτευση. Τη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης αυτής τη φοβάμαι πάντα".

 

Σχετικά με τις επιθέσεις και τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής: "Τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη είναι λάθος. Εμείς λέμε όχι στη λογική των φασιστών, να περάσει ο νόμος στα χέρια των φασιστών. Όμως επισημαίνουμε πως έξι ημέρες μετά δεν έχουν συλληφθεί αυτοί που χτύπησαν τον Γ.Κουμουτσάκο, και υπάρχουν ευθύνες γι’αυτό. Η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να λειτουργεί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε ζούγκλα, με το νόμο του ισχυρού".

 

Σχετικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις: "Επιτέλους, ένα χρόνο μετά, η Κυβέρνηση έφερε στη Βουλή την κύρωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης. Εμείς ζητήσαμε τα πρώτα 500 εκ ευρώ από αυτή τη συμφωνία να δοθούν άμεσα στις ζωντανές επενδύσεις του παλιού αναπτυξιακού νόμου, ώστε να σώσουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Διαφορετικά, το κονδύλιο κινδυνεύει να “παγώσει” έως το τέλος των capital controls, το οποίο ο κ.Χουλιαράκης προέβλεψε το νωρίτερο τον ερχόμενο Ιούλιο. Επιπλέον, πρότεινα την ίδρυση ενός Ταμείου (fund) για τη νεανική επιχειρηματικότητα, στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλα τα σχετικά κονδύλια, για τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών της πατρίδας μας που φεύγουν στο εξωτερικό. Ο κ.Σταθάκης, αν θέλει, μπορεί να το υλοποιήσει γρήγορα, κι εμείς από την πλευρά μας θα το στηρίξουμε". 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.