Επικαιροτητα

Μπλόκο στους μεγαλοοφειλέτες με προληπτικές κατασχέσεις

Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός γύρω από τους οφειλέτες του Δημοσίου, ακόμη και με προληπτικές κατασχέσεις, με το υπουργείο Οικονομικών να επιδιώκει την είσπραξη τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη δυνατότητα προληπτικών κατασχέσεων.

 

Η σχετική διάταξη θα εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ακόμη και πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή. Προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή της θα είναι ο κίνδυνος μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου ή φυγής του από τη χώρα.

 

Την ίδια σκληρή γραμμή αναμένεται να ακολουθήσουν και οι εφορίες, με στόχο:

  • οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί να αφορούν στο 55% των οφειλετών, δηλαδή να μπουν στο στόχαστρο 2,5 εκατ. φορολογούμενοι
  • να αυξηθεί κατά 10% το ποσοστό των κατασχέσεων-πλειστηριασμών για χρέη στα τελωνεία
  • να εκκαθαριστούν εκκρεμείς περιπτώσεις και να βεβαιωθούν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας να επεκταθεί το εύρος των κατασχέσεων και να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία τους
  • να μπουν στο στόχαστρο του Taxis και του Elenxis οι αφερέγγυοι οφειλέτες
  • να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία συμψηφισμού οφειλών προς και από το Δημόσιο.

 

Πηγή:dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.