Επικαιροτητα

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Τα αδέσποτα, το Περθώρι και οι φιλόζωοι" (VIDEO)

"Οι φιλόζωοι μου ζήτησαν να σταματήσουμε την σύμβαση με τον ιδιώτη στο Περθώρι, αλλά δεν έχουν να προτείνουν άλλη λύση", δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταματόπουλος.

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:

 

Για τα όσα έγιναν στο χώρο προσωρινής φύλαξης αδέσποτων στο Περθώρι:  

 

"Δεν έχω επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία. Όταν έμαθα για το περιστατικό, είπα στους αστυνομικούς πως μπορούν να μπουν μέσα οι αστυνομικοί και να ελέγξουν τον χώρο. Η απάντηση που πήρα από τους αστυνομικούς είναι πως δεν έχουν τέτοια αρμοδιότητα, προκειμένου να προχωρήσουν σε έλεγχο".

 

"Πρέπει όλοι να γνωρίζουν, πως βάσει νόμου έλεγχο μπορούν να κάνουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας, ενώ αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει και ο Εισαγγελέας". 

 

Για τον Φιλοζωικό πολιτιστικό σύλλογο Τρίπολης:

 

"Οι φιλόζωοι μας ζήτησαν να κλείσει ο συγκεκριμένος χώρος αλλά κανένας δεν μας πρότεινε μια άλλη προσωρινή λύση. Ο πρόεδρος μου ζήτησε να διακόψουμε την σύμβαση με τον ιδιώτη, λέγοντας μου, πως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε σύμβαση με τον φιλοζωικό σύλλογο. Όταν λοιπόν τους ζήτησα να μου πουν τι χώρους έχουν για να αναλάβουν κάτι τέτοιο, μου δήλωσαν πως δεν έχουν τίποτα".

 

"Το καταφύγιο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή δεν έχει άδεια, είναι ημι-νόμιμο".

 

"Είχα ζητήσει από τον Εισαγγελέα το καλοκαίρι να μου δώσει την άδεια να κρατάμε περισσότερες ημέρες τα ζώα στον συγκεκριμένο χώρο, για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά ήταν κάθετος πως δεν επιτρέπεται από τον νόμο".

 

"Όποιος θέλει ας κάνει καταγγελία για τον συγκεκριμένο χώρο, αν θεωρεί πως γίνεται κακοδιαχείριση και θα επέμβει η αρμόδια υπηρεσία".

 

Για τις ταΐστρες:

 

"Οι ταΐστρες  έχουν αγοραστεί και περιμένουν στις αποθήκες του Δήμου, γιατί ζητήσαμε από τον φιλοζωικό σύλλογο να μας υποδείξει τις θέσεις που πρέπει να μπουν και ακόμα δεν έχουμε απάντηση".

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.