Επικαιροτητα

Εικόνες "αποκάλυψης" σε Λακωνία και Καλαμάτα

Από τη Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε να σαρώνει τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, τις βροχές και τις καταιγίδες.

 

Από χθες το βράδυ, αλλά κυρίως σήμερα το πρωί, Καλαμάτα, Πρέβεζα, Σκάλα Λακωνίας, Ιθάκη δοκιμάζονται από την κακοκαιρία, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στην Αττική, καθώς στις περισσότερες περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς και μαύρα σύννεφα έχουν σκεπάσει την ίδια ώρα την Αθήνα.

 

Μάλιστα, μέχρι τις 11 το πρωί η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 70 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε Καλλιθέα, Σεπόλια, Γλυφάδα, Νίκαια και Μάνδρα. Προβλήματα σημειώθηκαν, όμως, και όσον αφορά και στην μετακίνηση των πολιτών όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια ως τον συγκεκριμένο σταθμό για περίπου 20 λεπτά. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους της Αθήνας πραγματοποιείται, σύμφωνα με την τροχαία, με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω της βροχής.

 

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Σκάλα Λακωνίας

 

Την ίδια ώρα, μαγαζιά διαλυμένα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή της Σκάλας στη Λακωνία.

 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν όπως λένε κάτοικοι στο apela.gr, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος κατάφερε να αναποδογυρίσει ακόμα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

 

Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα. Συνεργεία του δήμου και της ΔΕΗ, αποκαθιστούν τις βλάβες που που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Επίσης, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

 

"Έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές και καταστροφές στη Σκάλα. Βρισκόμαστε από νωρίς εδώ με τις τεχνικές υπηρεσίες και κάνουμε καταγραφή σε συνεργασία και με τον δήμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα", είπε η αντιπεριφερειάρης Λακωνίας Ντία Τζανετέα. Ανέφερε ότι η κακοκαιρία που έπληξε τη Λακωνία ήταν σφοδρότατη και στη Σπάρτη το χαλάζι που έπεφτε ήταν σε μέγεθος πέτρας.

 

Καλαμάτα: Το νερό σάρωσε το νεκροταφείο

 

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα και στην Καλαμάτα καθώς η πρωινή δυνατή καταιγίδα, λίγα λεπτά μετά τις 7 αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από το Ασπρόχωμα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα και αναποδογύρισαν δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας.

 

Χαρακτηριστικό ήταν ότι άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος!

 

Παράλληλα, διακόπηκε για ώρες η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών και η κυκλοφορία στην νέα είσοδο Καλαμάτας διεξαγόταν μερικώς. Ζημιές σημειώθηκαν σε κηπευπτικά, αλλά και σε ελιές. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία στη λεωφορό Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή για ώρα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

 

Πηγή: protothema.gr

(φωτογραφίες από apela.gr / tharrosnews.gr)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.