Επικαιροτητα

Δύο νεκροί από το σεισμό στη Λευκάδα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 09.10 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας.

 

Στο χωριό Πόντη, στη Βασιλική Λευκάδας, έχασε τη ζωή της μία 60χρονη από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί.


Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η γυναίκα σκοτώθηκε όταν μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.


Παράλληλα, την πληροφορία, για ένα ακόμα θύμα από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα, επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος. Πρόκειται για μια γυναίκα στο χωριό Αθάνι.


Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο του νησιού μεταφέρθηκαν τέσσερις τραυματίες. Πρόκειται για ένα αγόρι 12 ετών από το χωριό Βασιλική, μια γυναίκα 88 ετών από το χωριό Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς και έναν άνδρα 45 ετών από τη Λευκάδα.


Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν "κοπεί" οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

(φωτογραφία από το protothema.gr)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.