Αστυνομικο Ρεπορταζ

"Θραύση" κάνει η Ελληνική Αστυνομία στα social media

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση απολογισμού της δραστηριότητας της ελληνικής αστυνομίας

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω έκθεση:

 

Δεδομένου ότι η «κοινωνία της πληροφορίας» εξελίσσεται καθημερινά αλλά και το γεγονός ότι δημιουργούνται συνεχώς νέα δεδομένα από τη χρήση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και ιδίως των πολυάριθμων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (social media), το 2017, η Ελληνική Αστυνομία εντατικοποίησε την παρουσία της σε αυτά, με στόχο την άμεση και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των πολιτών, για τη δράση και το έργο της, αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε ευαίσθητα και σημαντικά ζητήματα. 

 

Aρχικά, η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ξεκίνησε με τη δημιουργία λογαριασμού στο Twitter το έτος 2010. 

 

Στο λογαριασμό αναρτώνται χρηστικές πληροφορίες (π.χ. κίνηση στους δρόμους), ενημερώσεις για αποτελέσματα δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας  (π.χ. Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις), προβάλλεται το κοινωνικό έργο της και οι ειδικές Υπηρεσίες της, παρέχονται συμβουλές προς τους πολίτες για θέματα ασφάλειάς τους, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του λογαριασμού σε περιπτώσεις αναζήτησης πληροφοριών για τροχαία ατυχήματα ή εξαφανισθέντα άτομα κ.λπ.

 

Ενδεικτικό της απήχησης του λογαριασμού στα επτά χρόνια λειτουργίας του είναι ότι στα τέλη του έτους 2017 αριθμούσε (114.920) “followers”.

 

Το ίδιο έτος (2010) δημιουργήθηκε και το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Αστυνομίας στο Youtube.

 

Αναλύοντας την δραστηριότητα των λογαριασμών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και την ευρύτερη αποδοχή τους αλλά και ανταπόκρισή από τους πολίτες, το Σεπτεμβρίου του 2016, τέθηκε σε λειτουργία η επίσημη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook.

 

Στο λογαριασμό καθημερινά αναρτάται συναφές υλικό με τους λογαριασμούς στο Twitter και το Υoutube, εμπλουτισμένο σε κείμενο και οπτικοακουστικό υλικό. Μάλιστα σε διάστημα περίπου ενός μήνα, αριθμούσε (8.330) «φίλους» (friends). 

 

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της εμπιστοσύνης που επέδειξαν οι πολίτες στις αναρτήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο facebook, είναι η σημαντική προσαύξηση των «φίλων» του λογαριασμού σε (85.239) στο τέλος του έτους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.